+90 539 342 6363
 
   

  ŞENER İL GENEL MECLİS BAŞKANI NEJAT ÖNDER'İ ZİYARET ETTİ.

Tarih : 02.03.2023  |  504 defa okundu..
Prof. Dr. Alper Şener: “Projelerimizi yerel yönetimlerle birlikte hayata geçirmek istiyoruz” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, hayata geçirecekleri projelerle ÇOMÜ ile Çanakkale’yi kucaklaştırmak istediklerini, bu süreçte İl Genel Meclisi başta olmak üzere yerel yönetimlerin en büyük destekçileri olacağını söyledi.




Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’i ziyaret eden Şener, özellikle de köylere hizmet götürme konusunda Önder ve meclis üyelerinin kent genelinde önemli çalışmalara imza attığını söyledi. 

Şener, rektör olması durumunda hedefinin Çanakkale ile ÇOMÜ’yi tekrar kucaklaştırmak olduğunu vurgularken, şunları kaydetti:

“Kentimiz tarım, turizm, sanayi ve ticaret konusunda çok zengin bir kent. Çanakkale’mizde hayata geçen birbirinden güzel ve önemli projeler de kentimizin gelişmesine katkı sağlıyor. Üniversite olarak bize düşen ise hayata geçireceğimiz, projelerle sanayi, yerel yönetimler ve iş dünyasını bir yerde buluşturmak. Ben, tüm öğretim üyesi ve idare personelimizin bunu yapmak için heyecanla beklediğini biliyorum. Gün artık, birlik ve beraberlik günü. İl Genel Meclisi üyelerimizle de bir araya gelerek, üniversitemizden ne beklediklerini, Çanakkaleli vatandaşlarımızın ekonomik olarak geliştirecek ve hayatlarını kolaylaştıran projelere imza atmamız konusunda bize destek olacaklarını yürekten inanıyorum.” 
 Şener, rektör olarak hayata geçirmek istediği projelerle ilgili Önder’e bilgi verdi. 

Çan’ı bölgede önemli bir termal sağlık turizm merkezi haline getirmek için projelerinin hazır olduğunu anlatan Şener, “İzmir’de bunun Balçova Termal Otel bunun en önemli örneği. Her yıl dünyanın birçok ülkesinde hem tedavi hem de tatil amaçlı turistler gelip belli dönemlerde kalıyor. Bu projemiz de en büyük ortağımız İl Genel Meclisimiz olacak. Amacım üniversitemizin yapacağı çalışmalarla Çan’ın bu özelliği ortaya çıkarmak. Yapılacak olan tesislerle güzide ilçemizin bu konuda ön plana çıkarmak istiyoruz. Turizm ve tıp fakültesinde eğitim gören öğrencilerimiz de burada uygulamalı eğitimler almasını hedefliyoruz.” 

Şener, Çanakkale İl Genel Meclisi’nin her zaman çiftçilerin yanında olduğunu, bunu tüm halkın yanından bildiğini ifade etti. 

Yenice’de Arıcılık Enstitüsü kurmak istediklerini anlatan Şener, “Kentimizin birçok ilçesinde amatörce arıcılık yapılıyor. Bazı dönemlerde ise Türkiye’nin birçok noktasından arıcılar kovanlarını Çanakkale’ye getiriyor. Bizim amacımız arıcılığın daha profesyonel yapılması. Açmak istediğimiz enstitüde hem öğrencilerimize hem de amatörce bu işi yapan arıcılarımıza eğitim vermek istiyoruz. Yapacağımız projelerle Çanakkalemizin dağlarından toplanan balların marka haline getirerek dünyaya tanıtmak istiyoruz. İl Genel Meclisimizin desteğiyle bu projemizi de kentimizin geneline yaymak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Şener, ÇOMÜ’de en büyük eksikliğin bir veterinerlik fakültesinin bulunmaması olduğunu söyledi. 

Rektör olarak atanmalarının ardından ilk olarak Biga’da veterinerlik fakültesi kurmak istediklerini anlatan Şener, şunları ifade etti:

“Çanakkale küçük ve büyükbaş hayvan sayısı bakımında Türkiye’de öncü bir kent. Ayrıca, hayvanların tedavileri konusunda da öğrencilerin yetiştirilmesi sektör için çok önemli. İl Genel Meclisimizin kent genelinde bulunan 52 köy ve mahallede sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, sağlık taramasının yapılması ve kayıt altına alınması konusunda öncü bir çalışma yapıyor. Açılışını yapacağız veterinerlik fakültemizle, İl Genel Meclisimizin bu çalışmasını destek olmak istiyoruz.” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım