+90 539 342 6363
 
   

  ÇAĞLAYAN : “HAKKIMIZI ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Tarih : 03.03.2023  |  502 defa okundu..
Bu bir hak mücadelesi” sloganı ile yola çıkan Emeklilikte yaşa takılanlar büyük mitingleri eylemler ve basın açıklamaları ile haklarını aradılar ve EYT’ lilerin bu hak arayışı Dün akşam Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşmelerin ardından zafer ile sonuçlandı. Emeklilikte Yaşa takılanları temsil için Türkiye’nin bir çok ilinde kurulan EYT Derneklerinden biri olan Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Murat Çağlayan ”Haklı Mücadelemizi Kazandık“ dedi. dernek tüzüğü gereği EYT Derneği Çanakkale Şubesini fes ettiklerini açıklayan Çağlayan, “ABO Başta olmak üzere pirim gün sayıları ile ilgili sorunlar için EYT federasyonu çatısı altında hak arama mücadelemiz sürecek” dedi.



“EYT ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR"

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin Kanun Teklifi önceki akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda oylanarak oy birliği ile kabul edildi. EYT Kanun teklifinin kabul edilerek yasalaşmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği  Çanakkale Şube Başkanı Murat Çağlayan EYT Mücadelesinin Türkiye için çok önemli bir örnek teşkil ettiğini belirterek “EYT Anamızın Ak Sütü Gibi Helaldir” dedi. Çağlayan basın açıklamasında şunları söyledi.  "Sözlerime başlarken, tüm gündemlerin önemsiz kaldığı, içinden geçtiğimiz bu süreçte ,yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet ,yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da Emeklilikte Yaşa Takılanlar gerek kendi imkanları, gerekse de alacakları ilk maaşlarıyla da depremzedelerimizin yanında olmaya devam edecektir. Ayrıca maaşların bağlanma sürecinde de dün akşam Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin’in Ulusal bir tv ye, depremzede vatandaşlarımıza  bu konuda öncelik tanınacağı açıklamasını memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz. Bu konudaki hassasiyeti içinde sayın bakana ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizler  8.9.1999 tarihinde 4447 sayılı yasanın evrensel hukuk kurallarına da aykırı bir şekilde geriye alehte işletilmesiyle, büyük bir haksızlık ve mağduriyet yaşayan, emeklilik hakları 2 ile 17 yıl arasında ötelenen hak sahipleri olarak , yola inanmışlarla çıkılır, ikna edilmişlerle değil diyerek , 16 Temmuz 2019 tarihinde Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğini kurduk. Bu tarihten itibaren tüm zorluklara, haksız itham ve algılara rağmen, büyük bir inançla azimle ve kararlılıkla haklarımızın iadesi için mücadele ettik. EYT namuslu bir hak arayışıdır, EYT  bir mağduriyettir, EYT maliyet değildir, bir adalet sorunudur, hakların iade edilme meselesidir, bizler lütuf değil sadece ve sadece kazanılmış haklarımızın iadesini istedik. Bizimkisi bir hak hikayesi dedik. Hep dik durduk. EYT anamızın ak sütü gibi helaldir"

“EYT HAK  ARAMA MÜCADELESİ TARİHE GEÇMİŞTİR”

Çağlayan, basın açıklamasının devamında  EYT Federasyon Başkanı Gönül Boran Özüpak olmak üzere emeği ve desteği geçen herkese teşekkür ettiklerinin altını çizerek "EYT geriye alehte işletilen yasa ile yıllardır mağdur edilen alınteridir, kazanılmış haktır dedik. Sizlerin de bildiği gibi 28.12.2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla, kazanılmış haklarımızın tekrar iade edileceği ifade edilmişti ve dün itibariyle de bir yanımız yarım kalsa da EYT yasası TBMM Genel Kurulunda oybirliği ile kabul edilip yasalaştı. Yıllarca kırmadan dökmeden hakaret etmeden, yasalara uyarak vermiş olduğumuz bu onurlu  mücadele, sonu zaferle sonuçlanmış, ayrıca  tarihe de geçmiştir. EYT federasyonu ve derneklerinin vermiş olduğu bu hak  mücadelesi siyasi partilere, odalara, sendikalara ,sivil toplum kuruluşlarına örnek olmuş ve bir ders niteliğindedir. Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe. Yorgunuz, ama bir o kadar da gururluyuz. EYT yasasının yeni düzenlemesiyle  hak sahiplerine hakları kısmen de olsa iade edilmiştir. Böylece  Derneğimizin de tüzüğü gereği kuruluş amacı hasıl olmuş, bu bağlamda genel kurulumuzun oy birliği ile almış olduğu karar neticesinde, Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Fesih ve tasfiye  işlemlerini tamamlamış ve fesih edilmiştir.  Bu başarının da ayrıca haklı gururu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz . Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar her zaman mücadele edenlerdir. Bu zorlu hak arama mücadelesinde emeği geçen başta Federasyon başkanımız Gönül Boran Özüpak olmak üzere, Türkiye geneli  dernek başkanları ve yönetimlerine, Çanakkale EYT Derneği Yönetim Kuruluna, dernek üyelerimize, bize inanan güvenen ve her zaman destek veren hak mağdurlarına ,dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz. Her zaman söyledik ve söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Devletimize Her zaman güvendik güveniyoruz. İstendiğinde yaklaşık 24 yıllık bir mağduriyeti nasıl  sonlandırıp, hakların hak sahibine iade edildiğini, ayrıca büyük, güçlü bir sosyal devlet olduğumuzu bir kez daha görmüş durumdayız. Yasanın meclise gelme ve onaylanma sürecinde emeği geçen, başta sesimiz olan siz basın mensuplarımıza, sendikalara, özellikle her zaman yaptığı çalıştay ve etkinliklerle yanımızda olup sesimizi duyurmamıza vesile olan muhalefet partilerine,  millet ittifakı  partilerine, Genel Başkanlara, milletvekillerine, iktidarda olan Cumhur ittifakı bileşenlerine ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Bizlerde daha önce ifade ettiğimiz ve söz verdiğimiz gibi bu yasayı geçte olsa çıkartan gazi meclisimize, muhalefetiyle iktidarıyla tüm vekillerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
“HAK ARAMA MÜCADELEMİZE EYT FEDERASYONU ÇATISINDA DEVAM EDECEĞİZ”

EYT yasa teklifinin yasalaştığını ancak eksik olarak çıktığını birçok EYT’ linin pirim günü konusunda haksızlığa uğradığını ifade ederek "Bundan sonra  da insan  onuruna yaraşan emekli maaşlarının olabilmesi için, çıkan yasada yer almayan özellikle aylık bağlama oranları, prim adaletsizliği, düşük emekli maaşları gibi, genel olarak emeklilik sistemi ve sosyal güvenlikteki sorunların  giderilmesi amacıyla, EYT federasyonuyla birlikte gerek temsilci olarak, gerekse farklı platform ve alanlarda da haklı mücadelelere devam edeceğiz. Dile getirdiğimiz ve çözümü için mücadele ettiğimiz bu sorunların ve problemlerin, tam anlamıyla ortadan kalkması için, seçim odaklı değil, reformist bir yaklaşımla çözülmesi gerektiğini önemle ifade etmek isterim. Bizler Her zaman alanlarda meydanlarda şöyle haykırdık. Edirne'den Kars'a Jüpiterden Marsa eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa. Evet, şimdi ise şöyle haykırıyoruz: Çıktı artık bu yasa, çıktı artık bu yasa, çıktı artık bu yasa. Tüm hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun. Bizler Çanakkaleli Eyt’liler olarak Sesimizi daha gür duyurmak ve haklarımızın iadesi için dernek kurduk, tarihe geçen bir mücadele örneği verdik. Başardık ve derneğimizi fesh ettik" dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım