+90 539 342 6363
 
   

  GÖKHAN “KAÇAK YAPILARI DRON İLE TESPİT EDİYORUZ”

Tarih : 03.03.2023  |  492 defa okundu..
Deprem bölgesinin ilk gününden buyana Çanakkale Belediyesi tarafından deprem bölgesine çok sayıda araçla yardım malzemesi gönderilmişti. Deprem bölgesine yardım gönderilmeye devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organizasyonunda çalışmak üzere Çanakkale Belediyesi insani yardım koordinasyon ekibi Elbista’a doğru yola çıktı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan uğurlama da yaptığı açıklamada Çanakkale’deki kaçak yapılaşmayı dron ile tespit ettiklerini tespit edilen kaçak yapıların yasal süreçlerin sona ermesi ile yıkacaklarını söyledi.ve belediye çalışanları 7 kişilik ekibi altın yıllar yaşam merkezinden deprem bölgesine uğurladı.



EKİBİMİZ ELBİSYTAN’DA İNSANİ YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASINI ORGANİZE EDECEK

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından deprem felaketinin yaralarının sarılması için Tüm yurtta olduğu yardım seferberliği başlatılmıştı. Yardım seferberliği kapsamında Çanakkale Belediyesi de Çanakkale halkının deprem yardımlarını deprem bölgesi ulaştırmıştı. Deprem bölgelerinden biri olan ve 7.6 ‘lık ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan’ da yardım dağıtımında yaşanan aksaklıkların giderilmesi aması ile Ankara Büyükşehir belediyesi organizasyonunda çalışmak üzere Çanakkale Belediyesinden 7 kişilik insani yardım koordinasyon ekibi altın yıllar Yaşam Merkezinden Elbistan uğurlandı. Uğurlama öncesinde açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan "Bugün  7 tane belediye çalışanı arkadaşımızı Elbistan'a gönderiyoruz. Oradaki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organizasyonunda  çalışmak üzere. Ankara Büyükşehir Belediyesi Elbistan'da birçok konuda destek oluyor. Yeniden yapılanması için çalışmalarda bulunuyor. Bizden de destek istedi. Eleman desteği istedi. Bizde 7 tane arkadaşımızı oraya yolluyoruz. 10 gün süreyle şimdilik orada görev yapacaklar. Daha sonra duruma göre değerlendireceğiz ve başka arkadaşlarla değiş tokuş yapabiliriz. Daha önce de biliyorsunuz buradan malzemeler göndermiştik. Aşağı yukarı 20-25 arasında tır ve kamyon olarak. Bu sefer Elbistan ilçesinde ihtiyaç var. Çünkü orada ciddi bir sıkıntı söz konusu. Yeteri kadar destek alamamış. Oradaki yol şartları, coğrafi şartlarda biraz kötü. Onun için oralarda biraz ihmal olmuş. Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi burada insiyatif almış. Bizden de destek istedi. Bütün belediyeler olarak sadece Çanakkale Belediyesi olarak diğer  CHP'li belediyeler orada Ankara Büyükşehir'e destek için gerekli ekipmanı, ekipleri gönderiyoruz. Dayanışmamız devam ediyor. Hayırlı yolculuklar diliyoruz arkadaşlarımıza" dedi.

“ÇANAKKALE’DEKİ KAÇAK YAPILARI DRON İLE TESPİT ETMEYE BAŞLADIK”


Elbistan’da insani yardımların depremzedelere ulaştırılmasında koordinasyon görevi yapacak 7 kişilik ekibin uğurlanması sırasında Çanakkale’deki deprem ile ilgili çalışmalar konusunda da bilgiler veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür  Gökhan yıkım kararı bulunan kaçak yapıların yıkımlarını sürdürdüklerini ayrıca kaçak yapıların tespiti içinde dron ile tespit çalışmalarına başlandığını ifade ederek şunları söyledi. "Burada yıkım kararı alınmış ve kesinleşmiş yapıları yıkıyoruz. Ama tespit ettiğimiz, edilmiş ama henüz kesinleşmemiş çünkü onların bir tebliğ süresi falan var. Bu noktada da kesinleştikçe de yıkmaya devam edeceğiz. Bu sadece kaçaklarla ilgili. Ayrıca da depreme dayanıklı yapılarla ilgili de işlemler devam ediyor. Zaten meclis kararımızı almıştık. Onlarda süreç içerisinde peyder pey hayata geçecek ama mesela dronela çatılardaki kaçak yapıları tespit etmeye başladık. Drone uçuruyoruz şimdi. Göremiyorsunuz kaçak bir şey yapmış. İhbarları değerlendiriyoruz. Yani bize şikayette bulunan hemşehrilerimiz olursa hemen değerlendiriyoruz ve buna göz açtırmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle bu imar barışı çıkacak diye hamle yapılmıştı. Böyle bir hamleler vardı. Bunların olmayacağı anlaşılınca şimdi artık onlarda azalır, yapılmaz. Yapılanlarda işte dün bir tanesini yıktık. Yıkmaya devam ederiz"


Başkan Gökhan’ın açıklamalarının ardından Elbistan’da insani yardımların depremzedelere ulaştırılmasında koordinasyon görevi yapacak 7 kişilik ekip yolcu edildi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım