+90 539 342 6363
 
   

  ORUÇOĞLU : “BÜTÜN DEVLET KURUMLARI VE STK' LAR DEPREM BÖLGESİNDE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU”

Tarih : 16.03.2023  |  444 defa okundu..
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen şiddetli depremler binlerce binanın yıkılmasına ve onbinlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinin yaralarının sarılması için tüm Türkiye’de yardım seferberliği Başlamıştı. Deprem bölgesine yardım toplayarak hızlı bir şekilde depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılayacak yardım malzemelerini deprem bölgesine gönderen belediyelerden bir tanesi de Geyikli Belediyesi oldu.



Geyikli Belediye Başkanı  Mevlüt Oruçoğlu da bölgeye giderek çalışmalar bizzat katıldı. Geyikli Belediye başkanı Boğaz Medya sosyal medya hesabından yapılan canlı yayında deprem bölgesine yapılan yardımları anlattı. Oruçoğlu bu zor günlerin aşılacağını ifade ederek. “Bu asrın felaketi, asrın depremini inşallah bir daha ülkemizde, hatta dünyamızda  böyle bir şey olmamasını temenni ediyorum. Çünkü daha önce  Gölcük'te, Adapazarı depreminde de ben İstanbul'daydım. Orada da Ömerli Belediyesi olarak gitmiştik deprem bölgesine. Oradaki  acıları o gün de  görmüştük. Maalesef o acıları   bu depremde ülkemiz, insanlarımız bir kez daha  yaşadı. Biz de deprem  haberini alır almaz devletimizle, belediyelerimizle, STK'larla herkes gibi biz de taşın altı elimizi koyarak, burada  gerekli vatandaşlarımıza duyuruları yaptık. Geyikli' den yedi kamyon  yardım malzemesi deprem bölgesine Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya bölgelerine  talep edilen acil toplama yerlerine yardım malzemelerimizi, iş makinelerimizi hızlı bir şekilde ulaştırdık. Kendim bizzat  iki sefer  bölgeye gittim. Hatay'da özellikle oradaki çalışmalarda, organizasyonlarda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Tabii ki çok ufak bir deprem değildi bu. Gerçekten oraya gidip oradaki  çalışan insanlar, orada görev yapan insanlara da ben çok teşekkür ediyorum. Çünkü ilk günler gerçekten zordu. Çok büyük bir alan olduğu için oradaki yardım noktasında çok spekülasyonlar yapıldı ama gerçekten en basit insanların anlama için şunu söyleyeyim, gitmeyenler için. Hatay'da mesela deprem bölgesine gittik. İş makinemiz Osmaniye'deydi 150  kilometre Osmaniye'ye gittik ve oradan Osmaniye'ye gidene kadar yine deprem vardı.  Ancak çok büyük bir afet yaşanmıştı. Bütün devlet kurumlarımız olsun, STK'lar olsun, herkes taşın altına elini koydu.  Allah Böyle bir afet göstermesin. memleketimize, milletimiz gerçekten zor günlerde inşallah devletimiz, milletimiz hep beraber bugünleri aşacağımıza inanıyorum” dedi. 
RİSKLİ BİNALARI YIKIP HEMEN YENİSİ İNŞA EDERİZ


Başkanı Oruçoğlu, Geyikli Beldesinde deprem önlemleri konusunda da bilgiler vererek “Kendim de biraz  inşaatla ilgili daha önce çalışmalarım olduğu için  geyiklide çalışmaları hassas yürütüyoruz. Depremden önce dahi, bir inşaatta bulunması gereken   tüm önlemler alınıyor. Santiye şefleri ile birlikte mimarı, mühendisi ve Belediye Personeli bu işin en başından sonuna kadar takip etme talimatını depremler yaşanmadan önce vermiştim.  Hele ki bundan sonra daha dikkatli olunması gerekiyor. Bu konuda da Valiliğimiz, Çevre Şehircilik Bakanlığımız, bize belediye Binalarımızla ilgili olarak özellikle şu an  mesela  2000 yılı öncesi binalarımız için  bir kontrol yapmamızı, deprem tesisi yapmamızı önerdiler ve biz şu an hızla bunları yaptırıyoruz. Eğer riskli binamız varsa biz Geyikli Belediyesi olarak hemen bu riskli binaları ortadan kaldırıp yıkım kararını alıp  tekrar yerine yeni binaları inşa ederiz.  Biz de eski belediye hizmet binamızı yenilemiştik ve yeni binaya geçtik. Eski belediye hizmet bina çok eski 50 senelik olduğu için boşaltmıştık orasını. Bir kültür merkezi oraya yapıyoruz. Ama diğer binalarımız için de şu an hızla, biz de taşın altına elini koyup tekrar bu acıları yaşamamak için  önlemini almamız gerekiyor.  üzerimizdeki bu sorumluluğu biliyoruz. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımızın da  bu şekilde hareket edeceğini düşünüyorum”
TÜM ETKİNLİKLERİ İPTAL EDEREK BÜTÇELERİNİ DEPREM BÖLGESİ İÇİN HARCAYACAĞIZ


Geyikli’ye gelen depremzedelerin  ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelen yardımı yaptıklarının da altını çizen Oruçoğlu “Depremzedelere yönelik yardımlarımız devam ediyor. Bir  yandan da bölgemize gelen vatandaşları ağırlıyoruz. 23  aile depremzede ailemiz var bölgemizde. Buraya yerleşmiş. Onları ziyaret ediyoruz ve onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Benim kendime ait çiftliğimde iki tane boş evim vardı, iki aileye onları ben tahsis ettim. Biri Kahramanmaraş'tan biri Hatay'dan. Onların ihtiyaçlarını özel ben karşılıyorum. Ama diğer ihtiyaçlarını da burada hem hayırsever vatandaşlarımız hem de belediyemiz bütçesinden karşılıyoruz. Mesela  bu yılki konser etkinliğimizi ve deve güreşi etkinliğimizi yaklaşık 821  milyon lira para tutuyordu bu etkinlikler iptal ettik.  Bunları Deprem bölgesine ve yine buradaki depremzede ailelerimize  harcamak için  böyle bir karar aldık. Geyikliye gelen misafirlerimizi biraz daha rahat ettirmek ve  iyi oldukların  hissettirmek adına biz de Geyikli Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım