+90 539 342 6363
 
   

  GÜNEŞ “BU 14 MARTTA YİTRDİĞŞİMİZ VATANDAŞLARIMIZ VE DOKTORLARIMIZI ANIYORUZ”

Tarih : 16.03.2023  |  470 defa okundu..
14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile Çanakkale Tabipler Odası Cumhuriyet Meydanında tören gerçekleştirdi. Düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Törende Çanakkale tabip odası Başkanı Doktor Ayşe Güneş deprem felaketinde hayatını kaybeden doktorların isimlerini tek tek saydı. Tabip odası üyeleri hayatını kaybeden her bir doktor için Atatürk heykeline 1 karanfil bıraktı



BU 14 MARTTA DEPREMDE YİTİRDİKLERİMİZİ ANIYORUZ


Modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart nedeni ile Çanakkale Tabip odası cumhuriyet meydanında tören düzenledi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene Çanakkale Tabip Odası programa Başkanı Ayşe Güneş, Oda Yönetimi üyeleri ve doktorlar katıldı. Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ayşe Güneş konuşmasına, Edip Cansever’in  ‘bir mendil niye kanar. Diş değil, tırnak değil, bir mendil niye kanar’ sorusu ile başladı. Güneş konuşmasında şunları söyledi. “Bu soruyu yüksek sesle hep birlikte soruyoruz bugün her yerden. Mendilimizde kan sesleri ile yaşamaya zorlanıyoruz nicedir. Ne pandemide yitirdiğimiz yüzbinlerce insanımız, yüzlerce meslektaşımız, ne de depremde yitirdiğimiz canlar kaçınılmazdı. Bir 14 Mart daha bizler için mücadelenin tarihine yeni anlatılar katma anlamına geliyor. Depremin ilk gününden itibaren sahada olan meslektaşlarımızla mendiller kanamasın diye çaba sarf eden meslek örgütümüz, Türk Tabipleri Birliği memleketin dört bir yanından Tabip Odalarından meslektaşlarımızla 2023 yılının 14 Mart günü saat kulesinin saati 04:17’de durmuş olan Adıyaman’da, Türkiye’nin her yerinden yankılanan çok ses, tek yürekle yitirdiklerimizi anıyor, yüreklerimizde taşıdığımız anılarıyla yitirdiklerimize bir söz veriyoruz. Söylemiştik tekrar söylüyoruz: Olağandışı Durumlara hazırlıklı olmak olanaklıdır. Depremin kaçınılmaz, kayıpların önlenebilir olduğunu biliyoruz. Evlerin, hastanelerin üzerimize yıkılmayacağı insanlarımızı ve hiçbir canlıyı enkaz altında yitirmeyeceğimiz bir Türkiye mümkündür” dedi.
“SAĞLIK KURULUŞLARINI, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI VE TOPLUMU KAOSA SÜRÜKLEDİĞİNE BİRLİKTE TANIKLIK ETTİK”


Güneş konuşmasının devamında yaşanan büyük deprem felaketine değinerek  “Bu 14 Mart haftasında, yıkıcı etkileri çok fazla olan deprem gündemi içerisinde, depremler önlenemese de yıkımların  önlenebileceği bilinciyle, ne sağlığın ne de hekimlerin enkaz altında kalmasına olanak tanıyacak kamusal ve toplumcu yeni bir sağlık sistemini kurmayı hedefleyen çalışmalarımızı, dayanışmamızı güçlendirerek, yıllardır yaptığımız gibi bir mücadele hattında ısrar ediyoruz. Aklın ve bilimin ışığında, Türk Tabipleri Birliği olarak, yıllardır söylediklerimizin salgınla herkesçe görünür olup depremle birlikte bizleri ağır bir yıkımla baş başa bırakmasına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Tüm dünyada uygulanan, özelleştirmeyi merkeze alan, bizleri yalnızlaştırıp güvencesizleştiren politikalar ve sonunda AKP’ye nasip olan Sağlıkta Dönüşüm Programı nedeniyle “olağan” dönemlerde de birçok sorunla yüz yüze kalan hekimlerin, sağlığı üretenlerin, olağandışı durumlara hazırlıklı olma konusunda da kendi başlarına bırakıldığını bir kez daha gördük. Hazırlıksız yakalandıkları bu olağandışı durumda kamu otoritesinin tek elde toplama, paylaşmama ve paylaştırmama ısrarının çaresizlik ürettiğine, sağlık kuruluşlarını, sağlık çalışanlarını ve toplumu kaosa sürüklediğine birlikte tanıklık ettik. Afet ve olağandışı durumlarla bas¸ edebilmek kamusal bir görev iken, bu görev için hiçbir hazırlık olmaması yaşamdan yana sürdürdüğümüz çabaların sonuçsuz kalmasına, dayanışma içinde depremzede meslektaşlarımızı biraz olsun rahatlatabilmek için üstlendiğimiz sorumluluklarda da yalnız bırakıldığımıza şaşırmadık elbette.  Türk Tabipleri Birliği olarak, yıllardır söylediklerimizi bugüne kadar dikkate almayan Sağlık Bakanlığı’nın ve iktidarın ihmali nedeniyle, on binlerce insanımızı yitirdik, hem mendillerimiz hem de yüreklerimiz kanıyor durmadan. Bugün, bu 14 Mart’ta yastayız, evet. Acımızı paylaşıyoruz çoğalarak” dedi.
DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN DOKTORLARIN İSİMLERİNİ OKURKEN DUYGUSAL ANLAR YAŞADI


Güneşi konuşmasının sonunda deprem felaketinde hayatını kaybeden doktorların isimlerini tek tek okudu. Tabip odası üyeleri depremde hayatını kaybeden her doktor için Atatürk heykeline bir karanfil bıraktı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım