+90 539 342 6363
 
   

  BAKANI AKAR "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” YAZILI ALTIN MADALYAYI BAYRAĞIMIZA TOKA ETTİ

Tarih : 19.03.2023  |  409 defa okundu..
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Törenleri Cumhuriyet meydanında yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.



Saat 10.00 da başlayacak tören için Askeri erkan, okul öğrencileri sivil toplum örgütleri siyasi parti temsilcileri oda ve dernek başkanları zaferin 108 yılı nedeni ile düzenlenen törene katılmak için Cumhuriyet Meydanında hazır bulundu. Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Törene Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Harry Hall, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nicole Slight, ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat daire müdürleri katıldı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü çelenk sunma töreni Milli savunma Bakanı Hulüsi Akar’ın cumhuriyet meydanına gelmesi ile başladı. Törende ilk olarak  Milli Savunma Bakanı Akar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Muharrem Şahin Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
BAKAN AKAR “ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ “YAZILI ALTIN MADALYAYI BAYRAĞA TOKA ETTİ


Çelenklerin sunulmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına 3972 sayılı kanunla Çanakkale’ye verilen ve üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazılı olan altın madalya Akar tarafından Türk bayrağına toka edildi. Bakan Akar'ın altın madalya takmasının ardından bayrağımızı öptü. Altın madalyalı türk bayrağımız saygı duruşunun ardından okunan istiklal marşımız ile birlikte göndere çekildi. Saygı duruşunun sırasında Çanakkale Boğazı'nda demirli TCG Salihreis fırkateyninden 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Törenin sona ermesi ile birlikte milli savunma bakanı hılisi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları törenden ayrıldı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım