+90 539 342 6363
 
   

  Çanakkale'de Yılan Hikayesine Dönen Banka Promosyonu

Tarih : 03.04.2023  |  1392 defa okundu..
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul DEMİRBAŞ ''BANKA PROMOSYONU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ'' dedi



Bilindiği üzere; Çanakkale 18 Mart Üniversitesi personeli için sendikamızın ve personelin talebi üzerine, yaşanan enflasyon farkından dolayı banka promosyonunda güncelleme yapmak istemiştir. 2022 Eylül ayında çıktığı ihaledeki rakamı düşük bulmasından dolayı anlaşma sağlanamamış olup, yeni yıldaki maaş oranları ile rakamın daha yüksek olacağını düşünerek ihaleyi yeni yıla bırakmış ve 03.02.2023 tarihinde tekrar ihaleye çıkmıştır. Yapılan ihale İş Bankası tarafından kazanılmış olup fesih sürecine başlanmıştır. Fakat fesih sürecini tamamlayamayan Üniversite yönetimi Ziraat Bankası ile tekrardan anlaşmak zorunda kalmıştır !!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi promosyon güncellemesi çalışmalarını sonuçlandırdığını “Değerli ÇOMÜ’lü Rektörlüğümüzün yürütmüş olduğu maaş promosyon güncellemesi çalışmaları sonuçlanmıştır. Üniversitemiz, Ziraat Bankası AŞ. ile 18.000TL nakit, hemen karta yüklenecek 1.000TL, 3 ay sonra yüklenecek 1.000TL para puan olmak üzere toplam 20.000TL bedelle üç yıllığına sözleşme imzalayacaktır. Önceki sözleşmeden doğan cayma bedeli (7.900TL) Ziraat Bankası AŞ’ye ödenmeyecektir. Böylelikle anlaşma toplam tutarı 27.900TL’ye denk gelmektedir. Tutar personelimizin hesabına bir hafta içinde yatırılacaktır. Hayırlı olmasını dileriz. Saygılarımızla.” şeklinde duyurmuştur.

14.03.2023 tarihinde atılan mesajda Ziraat Bankası ile yapılan protokolde 18.000.TL nakit, hemen kredi kartına yüklenilecek 1.000.TL para puan ve 3 ay sonra tekrar kredi kartına yüklenilecek 1.000.TL para puan olmak üzere toplamda 20.000.TL olarak anlaşma sağlanmış ve tutar 1 hafta içerisinde 21.03.2023tarihine kadar hesaba yatırılacağı resmi mesajlar ile çalışanlara bildirilmiştir. 22.03.2023 Çarşamba günü gönderilen yeni mesajda ise ödeme tarihini değiştirerek 27.03.2023 Pazartesi günü olarak güncellemişlerdir. Fakat Ziraat Bankası ile yapılan protokol gereği hemen yüklenmesi gereken 18.000TL nakit 27 Mart 2023 tarihinde yüklenmiş, ancak hemen kredi kartına yüklenilecek 1.000TL para puan hala yüklenmemiştir ve ne zaman yükleneceği konusunda da bir bilgi yoktur. Bu durumda 3 ay sonra kredi kartına yüklenmesi gereken 1.000TL para puanın durumu da meçhul demektir.

Rektörlüğümüz açıklamasında “Önceki sözleşmeden doğan cayma bedeli (7.900TL) Ziraat Bankası AŞ’ye ödenmeyecektir. Böylelikle anlaşma toplam tutarı 27.900TL’ye denk gelmektedir.” diyerek personelin ve kamuoyunun aklı ile alay etmiş, önemli bir kazanım olarak personelin ve kamuoyunun bilgisine sunmuştur. Ancak; 14.07. 2025 tarihinde bitecek sözleşme süresini bir yıl daha uzattığından bahsetmemiştir. Bir çok kurum mevcut protokolde bir uzatma yapmadan, daha az personel sayısıyla, yüksek göstermeye çalıştıkları bu rakamdan çok daha yüksek meblağlara imza atmışlardır.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve ekibi banka promosyonu süreçlerini iyi yönetememiş, deyim yerindeyse eline yüzüne bulaştırmış ve çalışanının mağduriyetine yol açmıştır. Her banka promosyonu ihalesi sonucunda, kazanan bankalara vermeyerek, bankalar nezdinde kurumun güvenirliğini yitirmesine sebep olmuş, çalışanının geleceğini ipotek altına almış ve gelecekte de mağduriyetlerine sebep olacak adımlar atmıştır. Bunun sebepleri bizlerce malum değildir!! Ancak bir takım dedi kodular bizlerin de kulağına gelmektedir ve bilgi ve belgeye sahip olunduğunda kamuoyu ile de paylaşılacaktır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yönetimi çalışanlarına verdikleri işleri nasıl eksiksiz ve zamanında teslim almak istiyorlarsa; çalışanlar da yöneticilerinin kendi hak ve hukukunu kollamasını, kendilerine karşı olan vazifelerini zamanında yapmalarını ve özlük hakları ile ilgili konuların eksiksiz ve zamanında yapılmasını beklerler. Çalışanlar yöneticilerine karşı sorumluysa, yöneticilerde aynı derecede çalışanlarına karşı sorumlu olmaları gerekmektedir.

Promosyon ücreti 1 haftalık gecikme ile de olsa hesaplara yattı, fakat hala para puanlardan ve yönetimden bu konu ile ilgili açıklama yok. Bu sorumsuzluğun sebebi kim ya da kimler ise acilen personellerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeli, personel daha fazla mağdur edilmemelidir. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat başta olmak üzere, tüm ilgilileri göreve davet ediyorum.

Resul DEMİRBAŞ

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım