+90 539 342 6363
 
   

  Biga Belediyesi Kent & Başkan Ödülünü Hak Ediyor

Tarih : 07.08.2021  |  575 defa okundu..
Biga Belediyesi, Kent ve Başkan Dergisi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en prestijli yerel yönetim ödülü olan Kent&Başkan Ödülleri yarışmasına katıldı.



Kent Başkan Dergisi tüm Türkiye’yi kapsayan ve tüm belediyelerin projeleriyle aday olduğu oylama ile başarılı belediye başkanlarını belirliyor. Bu kapsamda yarışmaya UNESCO Somut Olmayan Yaşayan İnsan Hazinesi listesindeki Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı projesi, ‘Usta’ya Vefa’ ismiyle tarihi ve kültürel mirası koruma kategorisinden katılan Biga Belediyesi, tüm vatandaşların desteğini bekliyor. Vatandaşlar, https://oylama.kentvebaskan.com.tr/ adresinden oy kullanarak projeye destek olabiliyor.

Hemşehrilerini oylamaya katılarak Biga’nın projesine destek olmaya davet eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga Belediyesi olarak kapalı pazar yerimizin arka tarafındaki Kavaklık köprüsü yanındaki atıl vaziyette bulunan arazi üzerine kazandırdığımız yeşil alana Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı ve Sosyal Aktivite Alanı ismini verdik. Bu alanda hem atasporumuz Biga kurtuluş yağlı pehlivan güreşlerini yapıyoruz hem de sosyal faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Usta’ya Vefa projemizle hem kültürel, tarihi hem de sosyal yaşam hedefledik. Biga Belediyesi olarak, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak en önemli sosyal belediyecilik görevlerimizden bir tanesidir. Projemiz hem yağlı pehlivan güreş geleneğinin yaşayacağı bir alan inşa etmek, hem de Kıspet Ustası İrfan Şahin’i hayattayken onure etmek, kaybolmaya yüz tutmuş bu mesleği canlandırmak, Kıspetçilik mesleğini ve İrfan Şahin’i gelecek neslin tanıması amacıyla hayata geçirdik. Bu projemizle Biga’nın, bölgenin ve tüm güreş camiasının yakından tanıdığı, büyük saygı duyduğu ve kıymet verdiği İrfan Şahin’e ahde vefamızı bir nebze de olsa ödemiş olduğumuzu düşünüyoruz. Bu vesileyle ödüllendirileceğine inandığımız projemizi Kent&Başkan Ödülleri yarışmasına aday gösterdik. Tüm hemşehrilerimin ve güreş camiamızın projemize desteklerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım