+90 539 342 6363
 
   

  GÖKHAN “ULAŞIM SORUNUNU YENİ SİSTEM İLE ÇÖZECEĞİZ”

Tarih : 10.04.2023  |  305 defa okundu..
Çanakkale Belediye Meclisi Nisan ayı 2. Birleşimi Haftanın son iş gününde yapıldı. Meclis toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Meclis başkanlığı görevini CHP Belediye Meclis üyesi Bilge Şimşeye bırakarak Çanakkale Faaliyet Raporu ile ilgili Meclis üyelerine bilgiler verdi. Yaklaşık 3 saat süren meclis toplantısında ulaşım ve otopark tartışması damga vurdu



FAALİYET RAPORUNA AK PARTİLİLER MECLİS ÜYELERİ  ÇEKİMSE OY VERDİ


Çanakkale Belediye Meclisi Nisan ayı 2. Birleşimi Haftanın son iş gününde yapıldı. Meclis toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Meclis başkanlığı görevini CHP Belediye Meclis üyesi Bilge Şimşek’e bırakarak Çanakkale Faaliyet Raporu ile ilgili Meclis üyelerine bilgiler verdi. Faaliyet raporları sunumu sırasında Başkan Gökhan  Çanakkale’de bir yılda yapılan yatırımlar, devam eden projeler ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verildi. Belediye bünyesindeki müdürlüklerin tek tek yaptığı işlerin yer aldığı Faaliyet raporu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan  tarafından tek tek anlatıldı. Faaliyet raporu sunumunda müdürlüklerin hem fiziksel hem de rakamsal durumları ile ilgili bilgiler’de veren Gökhan iki satten fazla süren sunumun ardından Çanakkale belediyesi 2022 faaliyet raporu kabulü için meclis te oylama yapıldı. Oylama sonucunda Çanakkale  Belediyesi faaliyet raporu CHP, İyi Parti ve MHP Meclis üyelerinin kabul, AK Partili Belediye Meclisi üyelerinin çekimser oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.
ÖNCE TEŞEKKÜR ETTİ, SONRA ELEŞTİRDİ


Başkan Gökhan’ın faaliyet raporu sunumunun ardından sunulan rapor ile ilgili meclisi üyelerine söz verildi. AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel Faaliyet raporu sunumu ile ilgili söz alırken Yüksel Çanakkale belediyesi faaliyet raporunda yer alan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Yüksel ardından Faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Yüksel yaptığı konuşmada “Faaliyet raporunda bilgiler var, tablolar var,  bakıldığında uyumlu çok çalışılmış bir faaliyet raporu. Ama  burada yazılan bazı konuların  şehirde yaşadıklarımızla örtüşmediğini görüyoruz.  Bunlarla ilgili meclisler boyunca dile getirdiğimiz şikayetlerimiz var.   mesela bizim 4 yıldır meclis boyunca konuştuğımuz aynı konular bile var. Memnuniyetsizliğimizi dile getiriyoruz , ancak bu dikkate alınmadan devam ediyor.  Çok eleştirdiğimiz konularda dikkat edilmiyor diye düşünüyorum.  Mesela sürekli İnsan odaklı, nitelikli , memnuniyet esaslarının vurgulandığı bir faaliyet raporu var . Ancak biz şehirde yaşarken bununla örtüşmeyen şeyler yaşıyoruz” dedi.
“ÇÖZÜM ODAKLI OLUNAMIYOR”


Konuşmasında Kent içi ulaşım sorununa değinen Yüksel  “Mesela Ulaşım, şehrin en büyük derdi ve en pahalı eziyeti. Eziyet çekiyoruz ve bir de bedel ödüyoruz.  Hala duraklarda bekleyen öğrenciler var, otobüs içinde eziyet çeken insanlar var.  Örneğin Tekzen’de iki tane yurt var, sabahları birinin önüne giden otobüs diğerinin önüne geçmesi de planlanmış. Ama  sabahları yaşanan öğrenci yoğunluğundan dolayı ilk otobüs doluyor,  araba solu olduğu için öbür yurttakiler binemiyor.  Çözüm odaklı olursanız oraya sabahları iki otobüs koyar, hem  öğrenciler dolmuş otobüsü görmekten kurtulur hem de  doluluk eziyeti de biter. Bu tür şeyler düşünülmezken nasıl çözüm odaklı oluyoruz” dedi.
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATAN OTOPARKLAR YAPMAYALIM


Yüksel , konuşmasında Çanakkale’nin sorunlarından biri olan otopark sorununa da değinerek “Otopark sorunu hep konuştuğumuz bir şey ve bitmiş binanın bile otoparkı açılmıyor. Vatandaşın katkı payı verirken parasını bile ödediği cepleri  bir tabela dikerek otopark yapmış olmuyoruz.  Ya da yeni binaların projeleri gelene kadar taşlık tarla modundaki  yerleri otopark yapmış olmuyoruz.  Meydan projesi daha düzenlenmemiş ama şuan oraya arabalar konmuş.  Otopark yapalım derken şehrin can noktasını görüntü kirliliği yaparak otopark yapalım demedik.  Otopark   yine çağdaş kentlerde  vatandaşların yaşamını kolaylaştıran bir konudur.  Bu kadar dile getirmemize rağmen bu konuda çaba harcandığını görmüyoruz.  Konuyu gündeme getirdiğimizde aldığımız tepki bile, tartışmaya yol açması bile bu konuda ne kadar farklı vizyonlarda olduğumuzun göstergesi” dedi.


“ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEK SİSTEMİ 1.5 AY SONRA DEVREYE ALACAĞIZ”


AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel’in Çanakkale Belediyesi Faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerinin tamamlamasından sonra  söz alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ulaşım sorunlarına yönelik de bir cevap veren ve yeni sisteme geçmeye hazırlandıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Ulaşımla ilgili ise bir buçuk ay içinde yenilik yapmayı planlıyoruz.  Ulaşım konusunda muhatabımız olan Çanakkale Belediyesi denetimli halk otobüsleri kooperatifi   yeterli mali güce sahip değil.  Dolayısı ile sizlerin oyları ile hep destek veriyoruz. Ama hep destek, destek  nereye kadar. Çünkü enflasyonun  pek düşeceği umudunda değiliz.  Üstelik akaryakıta, parçaya işçiliğe zam geliyor.  Dolayısı ile bu sistemi yenilememiz lazım  zaten bunun kararını hep beraber vereceğiz.  Onu hızlandırarak çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım