+90 539 342 6363
 
   

  GİDER : “ÇALIŞAN ÜRETEN İNSANLARDAN HİÇBİR ŞİKAYET ALMIYORUM”

Tarih : 06.05.2023  |  646 defa okundu..
Seçimlere 8 gün kala siyasi partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti’nin Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Ayhan Gider, gündeme ilişkin konuları ve seçim sürecini değerlendirdi. HDP’nin, CHP ile aynı stratejik hedeflere sahip olduğunu açıklamasına değinen Gider; “Halkımız, HDP’nin hedeflerini çok iyi biliyor. Peki CHP, HDP ile hangi ortak hedefi paylaşıyor Bunu açıklamalılar” dedi.



ÇALIŞAN ÜRETEN İNSANLARDAN HİÇBİR ŞİKAYET ALMIYORUM

14 Mayıs genel seçimlerine 8 gün kaldı. Siyasi partiler seçim yasakları öncesinde çalışmalarını hızlandırdı. Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden AK Parti Çanakkale Milletvekili 1. Sıra Adayı Ayhan Gider, seçim çalışmalarında yaptığı açıklamada. 14 Mayıs’ın, Türkiye’nin bağımsızlığı açısından dönüm noktası olduğunu ifade etti. Gider, açıklamasında “Bu Türkiye’nin seçim olacak, Atatürk ve silah arkadaşlarına layık bir şekilde ya tam bağımsız, Türkiye’nin mührünü vuracağız ya da tekrar Amerika’dan şirket getiren, ülkeyi İMF’ye teslim ederek memur maaşlarını onlara sorarak belirleyenlerle yürüyeceğiz. Ben inanıyorum ki halkımız tam bağımsız Türkiye den yana tercihini kullanacak, Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçecek ve AK Partiyi de birinci parti yapacaktır. Biz gençlerimize bugüne kadar yaptıklarımızla, yerli ve milli sanayimizle büyük ve gelişmiş bir Türkiye vadediyoruz, bunun için mücadele ediyoruz!  Yoksa biz de bilirdik, kalp işareti yapıp sempatikle, komik bir yerlerde siyaset yapmayı, biz de bilirdik sadece olumsuzluklar üzerinden konuşarak rahat rahat siyaset yapmayı. Çalışan üreten insanlardan hiçbir şikayet almıyorum. Şikayet şu; çırak bulamıyoruz kalfa bulamıyoruz, iş çok yetişemiyoruz. En çok kimden şikayet alıyorum, miras yedilerden çok şikayet alıyorum. 50 tane, 100 tane daire kalmış, onun geliriyle oturuyor, elinde pahalı bir arabanın anahtarı, bacak bacak üstüne atmış ekonomiden şikayet ediyor” ifadelerine yer verdi.
“EKONOMİK ÇALKANTILARIN ETKİLERİNİ VATANDAŞA YANSIMAMASI İÇİN ÖNLEMLER ALIYORUZ“

“Ekonomik sorunları biliyoruz. Dünyadaki ekonomik çalkantıya rağmen vatandaşlarımızı ekonomik sıkıntılardan korumak için önlemleri hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz” diyen Gider açıklamasının devamında şu ifadelere yer  verdi. “AK Parti’nin dünyadaki ekonomik çalkantıya rağmen, vatandaşları rahatlatacak hızlı çözümlerle süreci sürdürdüğünü dile getiren Gider; “Biz asgari ücrete, memurlarımıza emeklilerimize niye zam yapıyoruz ekonomik bir sıkıntı var, dar gelirli vatandaşlarımızı ezdirmeyelim. Diğer arkadaşlar, anlı şanlı ekonomistler çıkıp diyor ki aman zam yapmayın enflasyonun yükselmesin. Niye sıkıntı garibanın sırtına yükleyelim zengin rahat etsin diye mi! Öyle şey yok, biz milletin partisiyiz. Biz belli seçkinlerin ve zenginlerin partisi değiliz, emekçilerimizi, vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz”

“İTTİFAKLARIN KENDİ İÇERİSİNDE BİR FELSEFESİ OLMALI”

İttifakların doğası gereği kendi içinde bir felsefesi olması gerektiğini dile getiren Gider, Cumhur İttifakı’nın Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile milliyetçi-muhafazakar bir ittifak olmasına karşın, 7’li masanın ortak bir çizgisi olmadığını belirterek; “İttifakın içindekilere bir bakın,  Saadet Partisi’ni bir yere koyacaksanız CHP’yi nereye koyacaksınız HDP ittifakın ortağı değil diyorlardı.  HDP’nin genel başkanı çıktı açıklama yaptı; “daha önce aday çıkarmayarak zımnen desteklediğimiz Kılıçdaroğlu’nu stratejik hedeflerimizin örtüştüğünü görerek açıktan destekleme kararı aldık” dedi.  HDP’nin stratejik hedefleri nelerdir CHP’nin stratejik hedefleri nelerdir çıksın açıklasınlar! İYI Partili arkadaşlarımız çıksın açıklasınlar. Biz de başbakanlık yapmış, bakanlık yapmış arkadaşlarımız var. Bugün çıkmış diyorlar ki; “Cumhurbaşkanlığı sistemi iyi değildir çıkacağız!” dün öyle söylemiyordunuz koltuk bulsaydınız hala aynı fikirde mi olacaktınız” ifadelerini kullandı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım