+90 539 342 6363
 
   

  “Bu Seçimde Onları Bu Süpürgeyle Süpüreceğiz”

Tarih : 11.05.2023  |  639 defa okundu..
Seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanında Halk buluşması gerçekleştiren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş halk buluşmasında eleştiri oklarını Cumhur İttifakına yöneltti İyi Parti Genel Başkanı Akşener Cumhuriyet Meydanından Cumhur İttifakı partililerine süpürge ile mesaj gönderdi. Akşener Cumhur İttifakı partilerini kast ederek “Bu Seçimlerde Onları Sürüreceğiz “ dedi.



“Halkı Aç Bıraktılar Togg, İha, Siha, Anadolu Gemisi İle Gösteri Yapıyorlar”

14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş Seçim çalışmaları kapsamında halk buluşması için Çanakkale’ye geldi. Akşener ve Yavaş’ı Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanında binlerce Çanakkaleli Başbakan Akşener sloganları ve üzerinde “Kurtar Bizi” Akşener yazılı dövizler ile karşıladı. Cumhuriyet Meydanını dolduran Çanakkalelilere ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mahsur Yavaş konuştu. Yavaş eleştiri oklarını Cumhur İttifakı partilerine en çokta AK Partiye yöneltti. Millet İttifakı partilerinin Cumhur ittifakı partilerine bir tek kötü söz söylenmediğini hatırlatan Yavaş Cumhur ittifakı partililerin her türlü sözü ve suçlamayı duyduklarını hatırlattı. Yavaş Çanakkalelilere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. “Cumhur İttifakı’ndan her şeyi duyduk ama Millet İttifakı tek kötü söz etmedi. Sadece onlar gibi düşünmediğimiz için ‘illet, zillet, vatan haini’ oluyoruz. Hiçbir zaman millete böyle hitap edilemez. Bunlar sıkıştıkça bu siyasete başvuruyorlar. Bunların yedek kuvvetleri var. Sıkıştıkça iftiraya başvururlar ama yardım da isterler. Osman Öcalan’ı televizyona çıkardılar. ‘Ekrem Bey’e değil de Binali’ye oy ver’ dedirtmek için çıkardılar. İmralı’daki bebek katilinden gelen mektubu da okuttular. Bugün HDP’li Ahmet Türk açıkladı. Geçen hafta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener oraya bir hakim gönderdiklerini açıklamıştı. İnkar ediyorlardı. Ahmet Türk bugün ‘yine sıkıştılar İmralı’ya gittiler, oy istiyorlar destek bekliyorlar’ dedi. Hal böyleyken teröristle işbirliği yapan biz oluyoruz. Bırakın Allah aşkına. TOGG, İHA, SİHA, Anadolu Gemisi’ni siyasete alet ediyorlar. Partinin malı gibi davrandılar. Allah razı olsun, en güzelini yapın. Ama açlık, fakirlik, kiralar, mülteci sorunu, uyuşturucu konuşulmuyor. Halkı aç bıraktınız onlarla gösteri yapıyorsunuz."
“14 Mayısta Onları Süpürgenin Ucu İle Süpüreceğiz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş’ın konuşmasının ardından Sahneye İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çıktı. Konuşmasında Çanakkale’ye övgüler yağdıran Akşener " Çanakkale geçilmez dediniz, Çanakkale geçilemedi. Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruldu. Atatürk'ümüzün evlatlarının şehrindeyiz. Özellikle de kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle dedim çünkü kadınlar hiç olmadığı kadar bu dönemde hakarete uğruyor.  Şakalar, hakaretler bizim üzerimizden. Sayın Kılıçdaroğlu' nun yaptığı videoları küçümsemek için hakaret bile bizim üzerimizden yapılıyor. Sayın Erdoğan mitingine “karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz” diyorlar"  İşte bu süpürgeyle nasıl süpüreceğiz görün bakın. Özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu süpürgelerle, bak sapını söylemiyorum ha, sapıyla başka bir şey... Ama ucuyla hayırlısıyla süpüreceğiz inşallah" dedi.
5-10 Yerden Maaş Alanlar Seçimi Kaybetmemek İçin Ne Söyleceklerini Şaşırdılar

Akşener, konuşmasının devamında eleştirilerini tek tek sıralayarak “Samimiyetle söylüyorum kafayı kırdılar. Hiçbir seçime böyle rezil bir dille gitmedik. Bu meydanda her partiye oy veren insanlar var. Bizim için de Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli vatandaşıdır. Bu ucube sistemi isteyenler ise size işgalci diyor. Daha vahimi var; dinsiz, kitapsız, imansız oluyorsunuz. Bu şirktir, Allah'a şirk koşmaktır. La ilahe illallah Muhammedîn Resullullah diyen herkes Müslümandır. Ona imansız dersen şirke girersin. Bu arada İstiklal Marşı'nı ezbere okuyamadılar. Bunlar çakma milliyetçiler. Bu ülkede yan gelip yatan, pudra şekeri çeken asalaklar var ama asalaklar var. Bunları konuşmayalım diye bizi hepimizi bir şey yaptılar. Ben hem PKK'lıymışım hem faili meçhulüymüşüm. 5-10 maaş almak için bunları konuşuyorlar. Daha komiği seçimi kazanırsak Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacakmışız. Kendisi 'Bizim Mehmet yeni ziyarete gitti' demişti; ya akraba olmuş bunlar benim haberim yok. Asıl meselenin konuşulmaması için bizi bize kırdırmaya çalışan cümleler kullanılıyor. Siyasetçi seçmene talimat veremez, siyasetçi seçmeni velinimet görür ve karşısında hazırolda durur. Bu seçim bu ucube sistemin gitmesi için son seçim. Asayişten sorumlu muhterem diyor ki biz seçimi kazanırsak erkek ile erkeğin evliliğini serbest bırakacakmışız; ya kafayı yediler. Biz kazanırsak şampanya patlatacakmışız onlar alınlarını secdeye koyacakmış. Yahu haramın dibine inmişsiniz, tarım üreticisini öldürdünüz, Çanakkale'nin gençleri umutsuz, kadınları çocukları için üzgün. Üreten şehir olmasına rağmen Çanakkale dibe vurmuş halde. Sizin alınlarınız kapkara, ne temizi. Bir yüzükle çıktılar, gemiciklerin dibine vardılar. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, Sayın Erdoğan'ı çok seviyor olabilirsiniz saygı duyuyorum ama bu seçimde İYİ Parti ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verin. Çünkü bu son seçimdir. Parlamenter sisteme geçme sözü veren, demokrasinin, hukukun üstünlüğünü savunan, çalmayacak olan, çaldırmayacak olan Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verin.” dedi. Akşener konuşmasının sonunda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ıda sahneye davet etti. İyi Parti Çanakkale Milletvekili adayları Rıdvan Uz, Cengiz Yalçın, Zişan Özaydın, ve Mevlüt İnanç’ı da sahneye davet ederek İyi parti milletvekili adayları için oy istedi. Akşener Çanakkalelilerden Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Meral Akşener’e diyerek oy sözü istedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım