+90 539 342 6363
 
   

  ÇOMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇEVRE DÖNÜŞÜMÜNE MİNİK KALPLERLE KATKI

Tarih : 13.05.2023  |  634 defa okundu..
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin ders kapsamında hazırladığı; ’Minik Kalplerden Çevre Dönüşümü Sosyal Sorumluluk Projesi’nin ilk etabı Bursa’da gerçekleştirildi. Okul öncesi çocukların çevre bilinci kazanması hedeflenen projede; üniversiteliler, minik öğrencilerle birlikte atık malzemelerden saksı, kitap ayracı ve oyuncak yaptı.



Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Fatmanur Aksu, İlayda Karaarslan ve Furkan Doburcalı’nın ‘Halkla İlişkiler Örnek Olaylar ve Uygulamalar’ ile’ Araştırma Projesi’ dersleri kapsamında ‘Minik Kalplerden Çevre Dönüşümü’ Sosyal Sorumluluk Projesi’ni hazırladı. Online eğitim nedeniyle her öğrencinin kendi memleketinde gerçekleştirdiği projede, gelecek nesillerin; çevreye karşı saygılı, sevgi dolu, dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda bakış açısı geliştirmeleri hedeflendi.


Bursa Piremir Kuran Kursu Anaokulu’nda gerçekleşen sosyal sorumluluk projesi, iki aşamada gerçekleşti. İlk gün anaokulu öğrencilerine Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın (ÇEVKO) animasyon filmi izletildi. Öğrencilere patlamış mısır ikram edilen etkinlikte; animasyon filmi sonunda geri dönüşümün önemi ve ne olduğu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Fatmanur Aksu tarafından anlatıldı. Ertesi gün geri dönüştürülecek ürünlerden yapılacak oyuncaklar minik öğrencilere tanıtıldı.


Projenin ikinci gününde ise, anaokulu öğrencilerinden geri dönüştürülebilen atık malzemeler getirmeleri istendi. Öğrencelerin getirdiği çöpe gidecek atık malzemeler üniversitelerle birlikte oyuncağa dönüştü. Etkinlikte kullanılan kâğıt, fon kartonu vb. malzemeler ise, ana okulunda daha önce yapılan etkinliklerden geri dönüşüyle sağlandı. Halkla ilişkiler öğrencileri örgü iplerinden ayraç yaparak, ana okullu miniklere hediye etti. Bir su şişesini çocuklara hitap edecek şekilde tasarlandığı etkinlikte, içine saksının içine çiçek de ekildi.


Etkinliğe ev sahipliği yapan Anasınıfı Öğretmeni Gülser Karaaslan projenin öğrenciler için faydalı olduğunu söyledi. Geri dönüşümün toplumsal bir ihtiyaç olduğunu ifade eden öğretmen Karaaslan, ‘’Minik Kalplerden Çevre Dönüşümü Sosyal Sorumluluk Projesi, öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamakla birlikte geleceğe daha duyarlı olmaları konusunda fayda sağlayan bir projeydi, emeği geçen Halkla İlişkiler öğrencisi Fatmanur Aksu ve ekip arkadaşlarına hazırladıkları etkinlikler için teşekkür ederim.’’ dedi.


Projenin ikinci etabı İzmir, üçüncü etabı ise; önümüzdeki günlerde Tekirdağ’da gerçekleştirilecek.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım