+90 539 342 6363
 
   

  ÇANAKKALE TİCARET BORSASI’NDAN MAVRUZ TARIM SERASI’NA ZİYARET

Tarih : 26.08.2021  |  564 defa okundu..
Çanakkale Ticaret Borsası tarafından 24.08.2021 Salı günü Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulan ileri teknoloji ile donatılmış ”Mavruz Tarım” Serası’na ziyaret gerçekleştirildi.



4.4 hektar büyüklüğünde olan ilk faz modern topraksız seraya yapılan ziyarete Çanakkale Ticaret Borsası Heyetinden Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Üyesi Vayit Tüzgen ve Genel Sekreter Sevcan Elver katıldı.

Mavruz serasında incelemelerde bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Heyetine Mavruz Tarım şirket müdürü Turhan Demir tarafından sera hakkında bilgi verildi.

Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz; “Seramik fabrikası ile 4,5 Km mesafede kapalı sistem bir jeotermal boru hattı ile Isı kaynağını sağlayan Çevre ve sürdürebilir ekonomik bir yatırım olan ve Kale Grubu bünyesinde organik tarım yapılması amacıyla Çan ilçemizde kurulan Mavruz Tarım ürünleri serasını ziyaret ederek şirket müdürü değerli kardeşim Turhan Demir’den bilgiler aldık. Deneyimlerini tecrübelerini bizlerle paylaştı. Sıcak ev sahipliği için, çok teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen; Tarımın Çanakkale’nin kalkınması için en önemli sektör olduğu vurgulayarak “bugün Kale Grubu bünyesinde kurulan yüksek teknoloji otomasyon sistemi ile kimyasal ilaç kullanmadan üretim yapılan seramızı gezdik. Bölge kadınları için de önemli bir istihdam olanağı sağlayan Mavruz Tarım ürünleri serasında üretilen domatesleri yerinde gördük. Bölgemizde faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarımızın tarımsal yatırımlara öncülük etmesi bizleri mutlu etmektedir.” dedi.

Ziyaret sonunda Çanakkale Ticaret Borsası Başkanları tarafından Mavruz Tarım ’ın yenilikçi bakış açısı ve karbon ayak izi konusunda doğaya ve çevreye saygılı strateji ile kendi atığından geri dönüşümle değer yaratarak, ilimizde akıllı tarım uygulamalarında göstermiş olduğu örnek başarısından dolayı, Şirket Müdürü Turhan Demir’e plaket takdim edildi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım