+90 539 342 6363
info@canakkaleburda.com
ANASAYFA
HABER KATEGORİLERİ
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
İLÇE HABERLERİ
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
İLETİŞİM
İletişim
×
Bize hem whatsapp hemde arayarak +90 539 342 6363 den ulaşabilirsiniz.
Anasayfa
Bana Özel
Giriş
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Haber Arşiv
TARİHİ ALAN’DA ULUSLARARASI GELİBOLU MARATONU BAŞLIYOR
Tarih : 21.09.2023
|
204 defa okundu..
Paylaş
Tweet
Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından '2'nci Yüzyıla Omuz Omuza' sloganıyla Gelibolu Maratonu'nun bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek. Dünyanın en beğenilen tematik maratonuna ev sahipliği yapıldığına dikkat çeken Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, maratona bu yıl 14 farklı ülkeden 2 bin 237 sporcunun kayıt yaptırdığını açıkladı.
Gelibolu Maratonu'nun 8'incisi bu yıl “2'nci Yüzyıla Omuz Omuza” sloganıyla koşulacak. Dünyanın en önemli ve özel tematik parkuru olarak nitelendirilen Gelibolu Yarımadasında gerçekleştirilecek olan Gelibolu Maratonu için düzenlenen lansman toplantısında, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir 14 farklı ülkeden 2 bin 237 sporcunun kayıt yaptırdığını açıkladı.
8'incisi düzenlenecek olan Gelibolu Maratonu için Anadolu Hamidiye Tabyası'nda basın lansmanında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ile kentte görev yapan basın mensupları katıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Tarihi Alan'da bir etkinliğin daha heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Tarihi Alan ile ilgili bizim bir hayalimiz vardı; Türkiye'nin, hatta dünyanın buluşma noktası haline getirmek. Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale'ye herkes gelsin anlayışıyla burada etkinlikler yapıyoruz. Bir güzel etkinliği daha 24 Eylül'de Pazar günü hep beraber gerçekleştireceğiz. Tarihi Alan'da Gelibolu Maratonu'nu hep beraber yapacağız. Bu maratonda her yıl olduğu gibi harika bir tematik parkurda ve dünyanın en güzel parkurunda insanlarımız koşacak. Yine bir kez daha Tarihi Alan buluşma noktası olacak. Binlerce sporcu Tarihi Alan'a gelmiş olacak” dedi.
HALK KOŞUSU İÇİN GESTAŞ ÜCRETSİZ SEFER DÜZENLEYECEK
Kaşdemir yaptığı açıklamada Gelibolu Maratonu’na halkın katılımıyla daha da güzelleştiğine dikkat çekerek; “14 farklı ülkeden sporcunun katılacağı maratonda binlerce yarışmacı olacak. 2 bin civarında sporcu gelecek. Halk yürüyüşüyle beraberde 3 bin 500 kişi Pazar günü Tarihi Alan'da buluşmuş olacak. Çanakkale Boğazı'nın kıyısında yeşilliğin içerisinde burada hep birlikte Çanakkale ruhunu teneffüs ederek ve bu seneki ana fikrimiz etrafında omuz omuza hep beraber o güzelliği yaşayarak, Çanakkale kahramanlığını düşünerek bir zaman geçireceğiz" şeklinde konuştu.
Sosyal medya’nın yanı sıra maratona kayıt yaptırmak için internet ve şehir merkezlerinde de kayıt yaptırabileceğini ifade eden Kaşdemir; yapılacak kayıtlarla birlikte maratona katılacak olan vatandaşların GESTAŞ feribotlatı ile tarihi yarımadaya ücretsiz taşınacağını söyledi.
4 FARKLI KATEGORİ’DE MARATON KOŞULACAK
4 Kategoriden oluşan Uluslararası Gelibolu Maratonu 24 Eylül Pazar günü Saat 09.00'da Namazgah Tabyası'ndan başlayacak. Bu sene maratona şu ana kadar 67 kişi maraton koşucusu, 290 kişi yarı maraton koşucusu, 680 kişi 10 kilometre koşucusu ve bin 200 kişi halk koşusuna (1915 metre) katılacak. 14 Farklı ülkeden gelecek koşucular doğa ile iç içe olan Tarihi Alan'da spor etkinliği için bir araya gelecek.
YAZARLAR
Hüsniye PEKTAŞ
Doğanın Gerçek Yüzü
Hüseyin EVCİMEN
Belediye Başkanlığı Aday Adayları
Elif Çiğdem ŞAHİN
Bir Doğa Yürüyüşünden Enstantaneler
Alphan VARDARLI
Canlılığın Birleşik Zamanı
Salih SÖNMEZIŞIK
Bugün Aydın''ın Kurtuluşu 7 Eylül 1922
Bilgelik Yolcusu
Dr. Tarık Nusret''ten Atatürk''e
Resul POLAT
Neyleyim
Huban Asena Özkan
Körün Gözü Açılınca Önce Bastonunu Atarmış
Cemil MANDACI
Kızılçam Ormanı
Kalender ATAKUL
Kiralık Ev
Bilgelik Yolcusu
Helen''den Huban Asena Özkan''a
Engin Ümit ÖZER
Bir Başkadır Benim Çanakkalem
Avni SARAÇOĞLU
Şarap & Kuran
Tuğçe ÖZÇELİK
Sembolizm İle Enerji Okuması
Güler EROĞLU
Mihriban Türküsünün Öyküsü
Gürcan SARAK
Oy Verme Sorunu Şöyle Başladı:
Prof. Dr. Osman Demircan
Hıdırellez''in Hikayesi..
Nilgün GÜLTEN
Tuhaftır Hayat
Dilek SEMA
Afetin Psikososyal..
Esengül ORHAN
Çanakkale
Gürsel KOYUNCU
BU DÜNYADAN BİR HACI MUSTABEY GEÇTİ
Murat Türkeş
GÜVERCİN
Remzi CAN
Sitemiz yenilendi
İsmail ÇAKMAK
Çanakkaleyi Anlamak..
İletişim Bilgileri
İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale
Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com
Remzi CAN
+90 286 210 0101
+90 539 342 6363
İlçe Haberleri
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
Haber Kategorileri
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım