+90 539 342 6363
 
   

  Çanakkale'de bir ilk; Zeytinyağı Festivali

Tarih : 07.10.2021  |  601 defa okundu..
Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği ile Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen Troya Zeytinyağı Festivali 9-10 Ekim tarihlerinde Çanakkale'de yapılacak. Çanakkale'de ilki gerçekleştirilecek festivalde uzmanlarla zeytinyağı tadımları, şeflerle gastronomi atölyeleri olacak.



Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği ile Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen Troya Zeytinyağı Festivali 9-10 Ekim tarihlerinde Çanakkale`de yapılacak. Festival, Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi destekleri ile gerçekleşecek. Çanakkale`de ilki gerçekleştirilecek festivalde uzmanlarla zeytinyağı tadımları, şeflerle gastronomi atölyeleri olacak. İsteyen tüketiciler küçük bir hasat şenliği de yaşayacak. Festival, Çanakkale`nin yazlık merkezlerinden Dardanos`da bulunan Sunsan Oteli ve bahçesinde zeytinyağı üreticisiyle tüketicisini tanıştıracak. 
Düzenlenecek festivalle ilgili yapılan açıklamada; "Ustalardan zeytinyağı tadımı ve yorumlarını dinleme şansı bulacağınız festivalde, farklı bölgelerin zeytinyağlarının farklı aromalarıyla hoş sürprizler yaşayabilirsiniz. Festival, aynı zamanda bölgedeki zeytinyağı üreticilerini de birbiriyle buluşturma amacında. Festivale Kazdağları yamaçlarındaki zeytinlerden, Babakale ve Assos`dan komşu Yunanistan`a bakan zeytinlikler, daha kuzeyde Gelibolu yarımadasının kutsal meyvelerine kadar adını saymazsak haksızlık edeceğimiz geniş bir coğrafyanın ürünlerini tanıma fırsatı yaratacak" denildi. 
 
Açıklamada son olarak; "Dahası da var. Festivalin ilk gününde tarlada hasada katılabilecek, fabrikasında hangi süreçlerden geçerek sıkılıp sofralarınızdaki nefasete nasıl dönüştüğünü görebileceksiniz. Zeytinyağı üretiminin tarihine kısa bir yolculuğun yapılacağı festival, tanınmış şeflerin atölyelerine ev sahipliği de yapacak. Sağlık ve nefaset açısından kaliteli bir zeytinyağının sırlarına küçük bir kapı açabilirsiniz. Çanakkale zeytinyağı sevdalılarını bekliyor" denildi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım