+90 539 342 6363
info@canakkaleburda.com
ANASAYFA
HABER KATEGORİLERİ
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
İLÇE HABERLERİ
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
İLETİŞİM
İletişim
×
Bize hem whatsapp hemde arayarak +90 539 342 6363 den ulaşabilirsiniz.
Anasayfa
Bana Özel
Giriş
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Haber Arşiv
ÇOMÜ’de Mükemmeliyet Merkezi kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.
Tarih : 03.07.2024
|
269 defa okundu..
Paylaş
Tweet
Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ ne ayrılan alanda Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi kurup hibe etmek üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Dardanel Şirketler Grubu arasında protokol anlaşması imzalandı.
Rektörlük makamında imzalanan protokolde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun yanı sıra Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok yer aldı.
İmzalanan protokolün üniversite-sanayi iş birliği açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “Mükemmeliyet Merkezi kurmak Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tarafından geliştirilen güzel bir fikirdi ve bu fikri hep birlikte geliştirerek bugüne taşıdık. Üniversitemiz bünyesinde bir mükemmeliyet merkezimiz olacak. Bu merkezde, Ezine Gıda İhtisas OSB bünyesinde yer alan gıda firmalarının her alanında örneğin zeytin, dondurulmuş gıda, süt ürünlerinin işlenebilmesi için çalışma alanı oluşturulacak. Bunlara ek olarak AR-GE çalışmalarını gerçekleştirecekleri bir yer ve en önemlisi uluslararası düzeyde çalışmalar yapacak akredite duyusal analiz laboratuvarları oluşturulacak. Bu yüzden mükemmeliyet merkezi bizler ve kentimiz için çok önemli bir konumda. Bunların yanı sıra Ezine MYO’muzda 3+1 eğitim modellerine başlıyoruz. Bu kapsamda mükemmeliyet merkezimiz burada doğal bir eğitim merkezi haline dönüşecek. Başta Dardanel Şirketler Grubu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ise” Biz Çanakkale bölgesinde üretim yapan, istihdam sağlayan bir grubuz. Bizler büyümek daha iddialı yatırımlar yapmak amacındayız. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinden 120 dönümlük bir arazi aldık. Bu dönüm OSB alanının % 15 ine takabil ediyor. Yaklaşık bir ay sonra hafriyat çalışmalarını bitireceğiz. Dardanel grubu olarak doğru yerlere yatırım yapmayı hedefliyoruz. Burada bizim ciddi yatırımlarımız olacak. 3 ayrı fabrika yapacağız. Oluşturulacak mükemmeliyet merkezi özellikle AR-GE çalışmaları açısından çok önemli. Bu merkezi fabrika inşa süresi başlamasından itibaren 12 ay içerisinde teslim edilmek üzere bitirmeyi planlıyoruz. Üniversite-sanayi iş birlikleri konusunda devam etmeli ve bu konuya önem göstermekteyiz” diyerek ÇOMÜ ’nün iş birlikleri konusundaki duyarlılığının şirketler tarafından önemli olduğunu belirtti.
Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok bu gibi iş birliklerinin devamını dileyerek yaptığı konuşmasında” Üniversitenin bu tür iş birliklerini desteklemesi başta Çanakkale olmak üzere çok önemli bir yere sahip. Dardanel Şirketler Grubu’na yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.1 sene kadar süre sonra merkezimiz kullanıma açılacak olup birçok AR-GE çalışmalarının gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak“ dedi ve başta bir fikir olan projenin gerçekleşmesinden kaynaklı memnuniyetlerini dile getirdi.
YAZARLAR
Elif Çiğdem ŞAHİN
Çanakkale''den Remzi Can Geçti
Sabri Karakaya
Basının Niye Kendi Esnaf Odası Yok
Osman KUTLU
Büyük Taarruz - 05 - Istihbarat Faaliyetleri
İsmet BALKAN
Seçtiklerimizin Görevi Çalıştırmamak Mı
Şahabettin Kalfa
Çanakkale''de 10 Ağustoslar...
Şuayip ODABAŞI
Yoksulluk
Osman KUTLU
Büyük Taarruz-05-istihbarat Faaliyetleri
Kalender ATAKUL
Teşekkürler
Hüseyin EVCİMEN
Mahalli Idare Seçimleri
Hüsniye PEKTAŞ
Doğanın Gerçek Yüzü
Alphan VARDARLI
Canlılığın Birleşik Zamanı
Salih SÖNMEZIŞIK
Bugün Aydın''ın Kurtuluşu 7 Eylül 1922
Bilgelik Yolcusu
Dr. Tarık Nusret''ten Atatürk''e
Resul POLAT
Neyleyim
Huban Asena Özkan
Körün Gözü Açılınca Önce Bastonunu Atarmış
Cemil MANDACI
Kızılçam Ormanı
Bilgelik Yolcusu
Helen''den Huban Asena Özkan''a
Engin Ümit ÖZER
Bir Başkadır Benim Çanakkalem
Avni SARAÇOĞLU
Şarap & Kuran
Tuğçe ÖZÇELİK
Sembolizm İle Enerji Okuması
Güler EROĞLU
Mihriban Türküsünün Öyküsü
Gürcan SARAK
Oy Verme Sorunu Şöyle Başladı:
Prof. Dr. Osman Demircan
Hıdırellez''in Hikayesi..
Nilgün GÜLTEN
Tuhaftır Hayat
Dilek SEMA
Afetin Psikososyal..
Salih SÖNMEZIŞIK
Anılar Ve Acılar 1
Esengül ORHAN
Çanakkale
Gürsel KOYUNCU
BU DÜNYADAN BİR HACI MUSTABEY GEÇTİ
Murat Türkeş
GÜVERCİN
Murat Türkeş
COVID-19 PANDEMİSİ BİZLERE YAŞAMIMIZI ŞEKİLLENDİREN RİS..
Remzi CAN
Sitemiz yenilendi
İsmail ÇAKMAK
Çanakkaleyi Anlamak..
İletişim Bilgileri
İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale
Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com
Remzi CAN
+90 286 210 0101
+90 539 342 6363
İlçe Haberleri
Merkez
Bozcaada
Biga
Can
Eceabat
Ezine
Gelibolu
Gokceada
Lapseki
Yenice
Ayvacik
Bayramic
Haber Kategorileri
Magazin
Guncel
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Cevre
Saglik
Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım