+90 539 342 6363
 
   

  AHŞAP AMBALAJ VE KERESTE SEKTÖR BULUŞMASI ÇTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tarih : 20.12.2021  |  418 defa okundu..
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey, İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Sayın Ahmet Aydın ile ahşap ambalaj ve kereste sektörü temsilcileri biraraya geldiler.



ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Orman Bölge Müdür Yardımcıları Fazıl Cabaroğlu, Yusuf Karartı ve Oğuz Döner, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, Balıkesir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nejdet Güdül, Çanakkale Orman İşletme Pazarlama Şube Müdürü Bahri Durmaz, Çanakkale Orman İşletme Müdürü Barış Sergen, TEPAL Başkanı Ali Necat Altınok, TORİD Başkanı Göksel Korkmaz, TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, TOBB Sektör Meclisi Üyeleri Mahir Arın, Mesut Albayrak, Şakir Semizğlu, Mustafa Ünal, Sinan Kartal, Tevfik Dedebaş, Zeki Şahin, Cafer Özgen ve sektörün diğer temsilcileri hazır bulundu.


Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Selçuk Semizoğlu; Sayın Genel Müdürü sektörle buluşmak ve onları dinlemek üzere Çanakkale’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Orman ürünleri ve mobilya sektörü ülkemizin ve ilimizin en hızlı büyüyen, en fazla ihracat getirisi olan sektörlerin başında geliyor. Bu büyüme beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Amacımız; ahşap ambalaj ve kereste sektörünün daha fazla katma değerli ürün yaratması ve önünde ki sorunları aşması için ortak akıl ile hareket edilmesi. Türkiye Avrupa ve Ortadoğu’nun mobilya üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Sektörümüzün arkasına aldığı rüzgarla dünyada söz sahibi olmasını istiyoruz. Tüm hedeflerimize ulaşmak ve sorunlarımızı çözmek için bugün çok değerli Orman Genel Müdürlüğü ve sektör temsilcilerimizle bir araya geldik. Toplantımızın sektörümüz için faydalı ve sonuç odaklı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.


Sektör temsilcileri söz alarak; hammadde yetersizliği, fiyat artışları, e- ihalede yaşanan sıkıntılar, orman özelliğini kaybetmiş yerlerin sanayiciye tahsisinin yapılması, ihracatçıya tahsis, lif -yonga tesislerine uygulanan tahsis fiyat politikasının lif-yonga tesisleri dışında tahsis alan sektörlere de aynı şekilde uygulanması gerektiği konularında görüşlerini dile getirdiler..


T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey; “ Öncelikle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Selçuk Semizoğlu’na böyle bir buluşmayı sağladığı için çok teşekkür ederim. Bu toplantıları düzenli hale getirerek konuştuklarımızı da eylem planına dönüştürelim Ormanlarımız çok kıymetli, bir ağacın yetişmesi için 120 yıl bekleniyor. Bu kıymetin maksimum şekilde iyi değerlendirmemiz, mümkün olduğunca katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bakanlığımız bu konunun üzerinde büyük bir hassasiyetle duruyor. Ham haliyle yurt dışına gönderilmesine gönlümüz razı değil. Örneğin kurşun kalemde kullanılan ağaç miktarı az ancak fiyat fayda oranı yüksek bir ürün. Ülke olarak orman varlığımız Dünyadaki orman varlığının binde 5’i ama Ülkemizde yer alıyorken dünyada orman emvali üretiminin binde 8’ini gerçekleştiriyoruz. Bizden daha az üretim yapan ancak daha fazla milli gelir elde eden ülkelere baktığımızda nihai ürün konusunda


bizden daha gelişmiş olduklarını görüyoruz. Biz daha fazla ham ürün satıyoruz, ürünlerimizi nihai ürünlere dönüştürmemiz lazım. Kullandığımız ham madde buğday gibi kısa sürede yetişmiyor. Üretim politikalarımızı, hammadde tüketim politikalarımızı gözden geçirmeliyiz. Biz 120 yıl sonrasını planlayarak gidiyoruz ve planlamamızı buna göre yapıyoruz. Hangi üründen ne kadar üreteceğimizi aylar itibarı ile kararlaştırıyoruz. Planlarımız bazen sektöre uymayabiliyor. Sektör temsilcisi bu kadar çok olan başka bir Ülke yok, dolayısı ile talepler de herkesi memnun edecek şekilde karşılanamayabiliyor. Profesyonel işçilik de önemli. Sektörün kendi sigortalı ekibi olmalı. Siz iş veremediğinizde biz iş garantisi veriyoruz. ” dedi.


Toplantı, Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey’e hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım