+90 539 342 6363
 
   

  BEKLENEN SAVAŞ BAŞLADI RUSLAR UKRAYNA’YA GİRDİ

Tarih : 24.02.2022  |  393 defa okundu..
Rus lideri Putin’in Ukrayna’ya harekata izin vermesinin ardından rus birlikleri ukraynaya sınırını geçmek için harekete geçti Saat 06.30’ da Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar meydana geldi



Uzun süreden buyana Rusya ile Ukranya arasındaki gerginliğin savaşa dönüşebilmesi ihtimali büyük gerginlik yaratıyordu. Rus lideri Putin Ukrayna'yı işgal edeceğine ve askeri harekat düzenleyeceğine ilişkin iddiaları uzun süre yalanlamıştı.  Rus lider Putin, bu sabaha karşı  harekat emri verdi. Rus birlikleri 05.00’da Ukrayna’ya harekat başlattı. Rus birlikleri  kısa süre içerisinde Ukrayna'nın kritik askeri merkezlerini bombaladı. Rus lideri Putin yaptığı açıklamada “ Donbas halkı yardım için yüzünü Rusya'ya döndü. Bu nedenle özel askeri operasyon düzenlenmesi emrini verdim. Operasyon 8 yıldır Kiev yönetiminin baskıları ve soykırımı altında acı çeken insanları korumayı amaçlıyor. Ukrayna'yı militarizm ve Nazizm'den temizleyeceğiz. Aralarında Rusya vatandaşlarının da olduğu sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenlere karşı adaleti sağlayacağız" dedi.
HAREKAT  NASIL GERÇEKLEŞTİ


Rus lideri Putin’in Ukrayna’ya harekata izin vermesinin ardından rus birlikleri ukraynaya sınırını geçmek için harekete geçti Saat 06.30’ da  Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar meydana geldi. Saat 07.00’ de  Rus Haber Ajansı  Karadeniz Filosu'nun çıkartma harekatı başlattığını duyurdu. Harekatla ilgili konuşan  Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de, "Saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saat 08.00’ de Havanın aydınlanmasının ardından Kiev’de oturanlar güvenli bölgelere gitmek üzere kenti terk etmeye başladı. Kiev’de sirenler çalmaya başladı. Saat 08.18’ de Ukrayna Savunma Bakanlığı: Doğudaki birliklerimiz, komuta merkezleri ve havaalanlarımız yoğun topçu saldırısı altında olduğunu açıkladı. Saat.08.30’ da Rusya, hassas silahlarla çok sayıda Ukrayna askeri biriminin hedef alındığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saat 08.40’ de  Donbas bölgesinin Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölümünde, Rus ordusuna ait tankların geçişi görüntülendi. Öte yandan Rus askeri araçlarının bulunduğu konvoyun Ukrayna’nın Donbas bölgesinin yer aldığı sınıra doğru ilerlediği görüldü. Saat 09.00’ da Ukrayna ordusu Luhansk bölgesinde 5 Rus uçağının ve 1 helikopterin düşürüldüğünü iddia etti. Rusya iddiayı yalanladı. Saat 09.15’ de  Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya'nın Belarus ve Kırım'dan Ukrayna'ya saldırı başlattığını duyurdu. Saat 10.13’da Ukrayna Sınır Muhafızları, "Rus askeri konvoyları Ukrayna sınırını geçerek Çernigiv, Harkov ve Luhansk'a girdi" açıklamasını yaptı.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım