+90 539 342 6363
 
   

  HALKIN BAKKALINDA EKMEK 2 TL ‘DEN SATILMAYA BAŞLANDI

Tarih : 21.04.2022  |  350 defa okundu..
Çanakkale Belediyesinin desteği ile kurulan S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi halkı ekonomik açıdan rahatlatacak bir uygulama daha hayata geçirdi.



Daha önce kurulan Halkın Bakkallarında vatandaşların daha güvenilir ve sağlıklı ürünleri ulaşması sağlanırken, Kooperatif yeni bir uygulama başlattı.  Halkın Bakkalın’ da bugünden itibaren ekmekler 2 TL’den satışa sunuldu. Çanakkale’nin atalık tohumu karakılçık başta olmak üzere ekilen yerli buğdaylardan oluşan unların ekmek yapıldığı ve bu zor günlerde vatandaşlara dağıtılması hedeflendiği Ekmekler  dün rafa çıktı. Kooperatif bünyesinde kurulan Halk Bakkal’da raflara çıkarılan ürünlere  vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, Kooperatiften yeni bir uygulama geldi. Un fiyatlarında yaşanan artış nedeni ile ekmeğe yapılan zamlar özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bırakırken, Kooperatif kendi ürettiği buğdaylardan yaptığı ekmekleri vatandaşlara 2 TL’den satışa başladı. Halk Bahçesindeki Halk Bakkal’da gerçekleştirilen ekmek dağıtım programına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kooperatif Başkanı Ali Rıza Berkit, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Çanakkale İl Sekreteri Doğan Ateş, ve vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Halk ekmek 2 TL’den satılıyor.  Onunla ilgili sağ olsun İrfan Bey  yoğun bir çaba sarf etti.  O konuda beni aştı, yani bunu  nasıl yapabiliriz diye benim çok fazla cesaretim olmadı. Bir lira deyip geçmeyelim çünkü normal ekmek üç lira o yüzden bir lira deyip geçmeyelim. Evine iki günde bir ekmek alan var bir günde 5 ekmek alan var.  Mühim olan bize bir günde beş ekmek alan önemli” dedi.
HEDEFİMİZ HALKIMIZA DAHA UYGUN FİYATLAR İLE ÜRÜNLER


Belediye Meclis Üyesi olan ve Kooperatifin kurulmasında ve kampanyanın başlatılmasında emeği olan İrfan Mutluay ise yaptığı açıklamasında “Biz bu kooperatifleri kurarken  Çanakkale Belediyesi olarak yol gösterici amacı ile  destek verdik. Birincisi sağlıklı ürünlere insanların ulaşmasını sağlamak, ikincisi ise ürünleri daha uygun koşullarda halka sunmak.  Bunun ilk safhası, Kooperatif yönetim kurulu başkanımız,  fırınlarla görüşmeler yaptılar ve biz de zaman zaman bu görüşmelere katıldık.  Şu anda maliyetinin altında, zararına  Kooperatif ekmek satışları yapıyor. Yani başka ürünlerden elde ettiği geliri  halka hizmet olarak sunuyor. Zor günlerden geçiyoruz malum  bu zor günde vatandaşlarımıza destek olmak istedik” dedi.
SIKINTILARI ÜRETEREK AŞMAMIZ GEREKİYOR


S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Berkit ise yaptığı açıklamada, kooperatifin çalışmalarına değinerek  “Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifimiz  2020 yılında kuruldu.  Kooperatifçilik de herkesin bildiği gibi sosyal ve ekonomik yönden insanların  dayanışma için bir araya gelerek kurmuş oldukları  sosyal ve ekonomik bir kuruluş.  Biz bugün bu Kooperatifin sosyal yönünü uygulamak istiyoruz.  Topluma alabildiğine bir ekonomik sıkıntı ver ve biz bunu paylaşmak istiyoruz.  2 TL’den geçici bir süre için  hizmetleri sunma yani bu ayın sonuna yetişir mi diye düşünüyoruz.  Bu ülkede üretim yapmadığımız sürece  tüketicilerin raht etmesi imkansız diye düşünüyoruz.   Sizin de gördüğünüz gibi ekmek satışlarına ilgi az ama  üç fide dikmek için, sıraya girmişler ve her halde bundan sonra herkes  üretim yapabilecek.  Biz Kooperatif Olarak bir de 22 dönümlük bir arazide  nohut diktik.  Bu tohumları yeni bir kampanya ile vatandaşlarla paylaşmak istiyoruz” dedi. 


Yapılan konuşmaların ardından Halk Bakkalda ekmeklerin satışları başlatıldı. 2 TL’den vatandaşa sunulan ve Çanakkale Belediyesinin yetiştirdiği buğdaylardan üretilen ekmekler her gün Çanakkale Merkezdeki halk bakkalda bin, Esenlerde ise 500 tane dağıtılacak.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım