+90 539 342 6363
 
   

  ÇAN BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT ÖZ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Tarih : 14.06.2022  |  357 defa okundu..
Geçtiğimiz günlerde yürütülen bir soruşturma kapsamında göz altına alınan ve ifadesinin ardından da serbest bırakılan Çanakkale'nin Çan ilçesi Belediye Başkanı CHP' li Bülent Öz, hakkındaki rüşvet ve irtikap iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayı ile görevden uzaklaştırıldığı iddia edildi. Bülent Öz haberin internet siteleri ve sosyal medya düşmesinin ardından açıklama yaptı. Öz kendisine ve Çan Belediyesine herhangi bir tebligat ulaşmadığını ifade etmişti.



“ADALETSİZLİK”


Görevden uzaklaştırılma iddiaları üzerine  açıklama yapan Başkan Öz,  Ankara’da olduğunu, henüz kendisine ya da belediyeye ulaşan tebligat olmadığını söyledi. Bülent Öz Ankara’ dan yaptığı açıklamada  “Bana bir şey iletilmedi, herhangi bir tebliğ yok. Bana da haber linki atılması üzerine okudum ama şu an Ankara’da olduğum için Belediye avukatını aradım ve bir tebliğ olmadığını öğrendim. Tabii bu tamamen bir adaletsizlik, siyasi baskının sonucu… Gözaltı sürecinden sonra, serbest bırakıldık, müfettiş geldi ve evrakların, belgelerin hepsini inceliyor. Bu incelemenin sonucunda bir rapor yazacak, savcılığa iletilecek ondan sonra bir karar verilecek. Onun sonucunda da ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı çıkacak çünkü belgelerimizde hiçbir şey yok. Her şey mevzuatsal, öyle bir hata yapma şansımız, ihaleye fesat yok. Adaletsizlik.” ifadelerine yer verdi.
ÖĞLEDEN SONRA CHP ADINA AÇIKLAMA TORUN VE ERKEK’ TEN GELDİ


Sabah saatlerinin ardından haber sitelerine ve haber ajanslarına Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun onayı ile geçişi olarak Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldığı haberleri yer aldı. Öğle saatlerinden sonra Çan belediye Başkanı Bülent Öz İle ilgili görevden alma kararını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ortak basın açıklaması ile değerlendirdi.


"HUKUKSUZ GİRİŞİMLERİN YENİ HALKASI"


Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün görevden uzaklaştırılması hakkında yazılı basın açıklamasında “Seçilmiş Çanakkale Çan Belediye Başkanımız Sayın Bülent Öz’ün, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı yürütülen hukuksuz siyasi girişimlerin yeni bir halkasıdır. 31 Mayıs 2022’de aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanımız, hakkında hiçbir somut delil üretilemediği için serbest kalmıştır. İfadeye çağrılması halinde her zaman hazır olan Belediye Başkanımızın şafak vakti evinde gözaltına alınması ne kadar hukuksuz ise görevden uzaklaştırma kararı da bir o kadar hukuksuzdur.


“SEÇMEN İRADESİNE DARBE”


Açıklamanın devamında “ İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu’ nun talimatıyla verilen bu kararın hukukla bağdaşmayan tamamen siyasi bir karar olduğu tüm milletimiz tarafından bilinmelidir. Belediye Başkanımız hakkındaki temelsiz iddialarla ilgili ne bir somut kanıt ne de bir mahkeme kararı mevcuttur. Hal böyleyken Belediye Başkanımızın görevden uzaklaştırılması, Çan halkının iradesine, yani demokrasiye darbe vurmaktır. Artık Saray iktidarı, seçimle kazanamadığı belediyeleri, masa başında yaptığı. oyunlarla kazanmaya çalışmaktadır. Belediyelerimizi algı operasyonlarıyla itibarsızlaştırmak için her türlü hukuksuzluktan medet umar hale gelmiştir. Seçilmiş Yalova Belediye Başkanımız hakkındaki suçlamalardan aklanmış olmasına rağmen 2 yıldan fazla süredir. görevine iade edilmemiştir. Seçilmiş Ceyhan Belediye Başkanımızın tutuklanmasına neden olan ses kayıtlarının masa başında değiştirildiği geçtiğimiz günlerde mahkemede ispatlanmıştır. Siyasi talimatlı müfettişler her gün belediyelerimizin kapısındadır. Belediyelerimiz durmaksızın haksız ve hukuksuz soruşturmalara muhatap olmaktadır. İktidarın bu aciz gayretleri, son olarak Çan’da kendini göstermiştir.


“ADALET DEĞİL ÇÜRÜMÜŞLÜK”


İktidar belediye başkanları ile ilgili verilen hapis cezalarının ve görevden uzaklaştırma kararlarının olmasına rahmen hiçbir işlemin yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada “Belediyelerimiz üzerinde bu kadar baskı varken, şu hususu da tüm halkımız bilmelidir: Adalet ve Kalkınma Partili Şırnak Uludere ve Hilal Belediye Başkanları 6 Ocak 2022’de rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezaları almış, kamu haklarından men edilmiş ve ilgili mahkeme, görevden uzaklaştırılmaları için İçişleri Bakanlığı’na bildirimde bulunmuştur. Ancak aradan 5 ay geçmesine rağmen bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Bu da yetmemiş, bu kişiler mahkeme kararından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ yu ziyaret ederek, fotoğraf vermiştir. Bizim belediye başkanlarımıza mesnetsiz iddialara dayanarak soruşturma aşamasında her türlü hukuksuzluğu yapanların, hapis cezası alan kendi belediye başkanları hakkında hiçbir işlem yapmaması iktidarın çürümüşlüğünün açık bir göstergesidir.” ifadelerine yer verildi.


“NE YAPARSANIZ YAPIN BAŞARAMAYACAKSINIZ”


Açıklamanın sonunda şu cümleler eyer verildi. ”Bilinmelidir ki: Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Çan halkının iradesinin de Belediye Başkanımızın da yanındayız. Artık gideceklerini görenlerin, iktidarı kaybetme korkusuyla her türlü siyasi operasyona bel bağladıklarını gayet iyi biliyor ve onlara şunu söylüyoruz: Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Tek bir belediyemizin de belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların da hakkını hukukunu iktidarın acizliğine asla teslim etmeyeceğiz. Yargıda yapamadıklarını masa başında yaparak, Çan seçmenlerinin iradesini gasp etmek isteyen Saray iktidarı bilsin ki bu hukuk tanımazlığa ilk seçimde Çan halkı gerekli yanıtı verecektir.”





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım