+90 539 342 6363
 
   

  CHP'Lİ ERKEK SEÇİM SONRASI YAPILACAKLARI ANLATTI

Tarih : 24.08.2022  |  415 defa okundu..
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, iktidar değişikliğinin ardından Millet İttifakı olarak yapacakları değişiklikleri anlattı. CHP'li Erkek, "İlk kararname Stratejik Planlama Teşkilatı kararnamesi olacak. Tarımda, sanayide, eğitimde planlama yapılacak." dedi.



CHP'li Erkek, açıklamalarında seçim sonrası çıkacak ilk kararname, ilk yasa ve ilk genelgeyi anlatarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. CHP'li Erkek'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:


"Hazırladığımız güçlendirilmiş parlamenter sistem, çok sağlıklı, güvenli bir temel ve eskiye dönmekten bahsetmiyoruz. Çünkü 12 Eylül darbe hukuku zayıflatılmış, sağlıksız bir parlamenter sistem yarattı. Biz yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz. Mevcut sistemde tek kişi var ve 85 milyon freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyor. Altılı Masa'nın güçlendirilmiş parlamenter sistemde tam olarak uzlaşması Türkiye'nin yarını için çok değerli."


"KORKU İMPARATORLUĞUNU KALDIRACAĞIZ"


Şu anda Türkiye'de hiç kimse güvende değil. Çünkü hukuk güvenliği yok. Üniversiteler, iş dünyası, sendikalar herkes konuşmalı. Ama öyle bir korku imparatorluğu yarattılar ki bunu ortadan kaldıracağız. Bugün birçok suçsuz insan, gazeteciler, siyasetçiler, akademisyenler, öğrenciler cezaevinde. Kılıçdaroğlu'nun davalarındaki yargıçlar değiştiriliyor. Man adası davasında Erdoğan'ın yakınlarının hesaplarından para transferi Yargıtay kararı ile belirlendi. MASAK raporları var ama davaları kazanabilmek için hakim değiştiriyorlar. Kazanamayacaklar, hukuk her şeyi takip eder.


İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU DAVALARI


“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 21 Eylül'de duruşması var. YSK üyelerine hakaret ettiği iddia ediliyor. Yok öyle bir şey. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir tartışma aslında. Bu davanın hâkimini de değiştirdiler. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açmaya doyamıyorlar. Hepimiz hakkında fezlekeler, soruşturmalar var ama bunların hiç biri bize bir milim dahi geri adım attıramaz.”


"ADLİ KOLLUK TEŞKİLATINI KURACAĞIZ"


"Yapmamız gereken kuvvetler ayrılığını temel alan bir sistem inşa etmek. HSK'nın yapısını da değiştireceğiz. Adalet Bakanı kurulda olmayacak. Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı adli kolluk teşkilatını kuracağız. Hakimlerin coğrafi güvencesini sağlayacağız. İddia makamı ile savunma makamı eşit olacak. Anayasa Mahkemesi'ni saygın ve güçlü hale getireceğiz, üye seçimi değişecek. Önümüzdeki ilk seçim referandum niteliğinde olacak. Seçmen sandığa giderken vicdanında muhakeme yaparak bu sistem devam etsin mi etmesin mi karar verecek. Otoriter bir sistemden yana olanlar değil demokrasiden yana olanlar kazanacak. Bu nedenle tarihi bir seçim olacak"


İLK KARARNAME, İLK YASA VE İLK GENELGE


Bir hafta içinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanının imzalayacağı ilk kararname Stratejik Planlama Teşkilatı kararnamesi olacak. Orada Türkiye'nin liyakatli kadroları yer alacak. Tarımda, sanayide, eğitimde planlama yapılacak. İlk çıkaracağımız yasa Siyasi Ahlak Yasası olacak. O da hazır. Siyasette yozlaşma, çürüme çok büyük. Siyaset zenginleşme yeri değil. Milletvekili iş takibi, ihale takibi yapmayacak. Siyasetin etik kodlarını belirleyeceğiz. Her şey


şeffaf olacak ve herkes hesap verecek. İlk çıkarılacak genelge, israf ile ilgili olacak. Kamuda israf, araç, uçak saltanatı bitecek. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı sağlanacak. Güçlü kurumlar güçlü kurallar ve güçlü kadrolar olacak.


"AKP'LİLER DAHİL HERKES MUTLU OLACAK"


"Orada çok yeni şeyler var. Yapıcı ve kurucu güvensizlik oyu gibi. Kurulları, kurumları ve kadroları güçlendiriyoruz. İçtüzük değişikliği, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasi Ahlak Kanunu hepsi hazır. Bütün bunları yaptığımız zaman AKP'liler de 85 milyon da mutlu olacak" dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım