+90 539 342 6363
 
   

  Durmuş“Bir hukuksuzluk var, bedeli ağır olur, hesabı sorulur”

Tarih : 25.08.2022  |  880 defa okundu..
Tarım Orman İş Sendikası Genel başkanı Şükrü Durmuş, Orman Bölge Müdürlüğü önünde dikkat çeken bir basın açıklamasında bulundu.



Durmuş, lojmanları gündeme getirerek, “Burada bir lojman sorunu yaşanmaktadır. Birilerine lojman peşkeş çekiliyor ama hak edenlere verilmiyor. Talebimiz uygun görülmemiştir deniliyor. Sayın Bölge müdürüm bu sorunu çözün, bir hukuksuzluk var dedim. Çözeceğiz, ilgileneceğiz dedi. İki hafta önce yüz yüze görüştük ama maalesef hukuksuzluk hat safhaya ulaştı” ifadelerini kullandı.


Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü ile görüştüklerini ama sorunun çözülmediğini ve bugün Ankara’da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


Başkan Durmuş, Açıklamasının devamında Çanakkale son günlerde sürekli olarak gündemde olan çok uluslu şirketlere verilen haklardan bahsetti. Orman Bölge Müdürlüğü’nde haksızlık olduğunu belirterek gereken yapılmazsa, bunun bedeli ağır olur hesabı sorulur dedi.
Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş basın açıklamasında,”


“Son yıllarda Çanakkale toprakları birilerine peşkeş çekiliyor”


Son yıllarda Çanakkale toprakları birilerine peşkeş çekiliyor. Özellikle çok uluslu şirketlere verilen maden izinleri bu ülke halkının ve Çanakkale halkının dirençli mücadelesi sonucu geri püskürtüldü. Birileri hala o hayalinden vazgeçmedi. Bir ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale’ye gelerek bu topraklarda yeraltında 100 milyar dolarlık bir rezervin olduğunu ve bunu açığa çıkaracaklarını müjdeledi. Çok uluslu şirketler buradan hammadde için orman beğendiler yakında belki de onu başlatacaklar ama inanıyoruz ki Çanakkale’nin yurtsever halkı buna izin vermeyecektir. Heveslenenlerin hevesleri kursağında kalacak.


“Lojman yönetmeliği tamamen yasa dışı uygulamaya konulmuştur”


Burada bir lojman sorunu yaşanmaktadır. Hepimiz çok iyi biliriz kamuda, kamu konutları lojman yönetmeliği vardır. Konutlar çalışanlara nasıl teslim edilir Yasayla düzenlenmiştir. Yasalarda eksik olabilir ama çıkan yasayı özellikle yasa koyucu ihlal ederse sıkıntı vardır. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nde lojman yönetmeliği tamamen yasa dışı uygulamaya konulmuştur.


“Kendisine tahsis edilen lojmanda hukuksuzca bir başkası oturuyor”


Birilerine lojman peşkeş çekiliyor ama hak edenlere verilmiyor. Talebimiz uygun görülmemiştir deniliyor. İktidar yandaşı sözde yetkili sendikanın genel sekreteri 20 yıla yakındır lojmanda oturuyor. Profesyonel sendikacılar kurumun odaklarından yararlanamaz. O sendikanın üyesi engelli vatandaşlar talep ettiğinde uygun değildir diyor. Görev tahsisi lojman hakkı olan sayman arkadaşımıza talebi üzerine önce, uygun olmayan bir yer tahsis ediliyor. İtiraz edince başka bir yer ama kendisine tahsis edilen lojmanda hukuksuzca bir başkası oturuyor.


“Bir hukuksuzluk var” 


Bizler kavgadan yana değiliz. Çanakkale Orman Bölge Müdürü ile görüştüm. Sayın Bölge müdürüm bu sorunu çözün, bir hukuksuzluk var dedim. Çözeceğiz, ilgileneceğiz dedi. İki hafta önce yüz yüze görüştük ama maalesef hukuksuzluk hat safhaya ulaştı. Bu haksızlığa karşı bugün Ankara’da savcılığa başvurarak avukatımız, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü hakkında suç duyurumuzu yapacak. Bu kurumlarda hakların eşit olarak dağıtılmasından yanayız, adaletsizlik varsa karşısında duracağız. Bunun bedeli ağır olur, hesabı sorulur” ifadelerine yer verdi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım