+90 539 342 6363
 
   

  CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

Tarih : 29.08.2022  |  415 defa okundu..
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in başkanlığındaki CHP heyeti, Ankara Adliyesi'ne giderek Sedat Peker'in “rüşvet” iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti, Sedat Peker'in eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı'nın rüşvet aldığı iddiası ile ilgili hakkında suç duyurusunda bulundu.


Erkek, adliyenin önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Bir dönem mevcut iktidarın içerisinde yer alan, mevcut iktidarla birlikte hareket eden ve iktidar ve çevreleri adına korkutma, şiddet yaratma gibi eylemleri gerçekleştiren, yani iktidar ve çevresinin desteklediği bir yapının içerisindeki kişi Sedat Peker'in iddiaları sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na tüm milletvekillerimizle birlikte suç duyurusunda bulunduk"


“YARGININ DURUMU İÇLER ACISIDIR”


"Cesaretle artık herkesin sivil toplumuyla, basınıyla, siyasetçisiyle, yargısıyla, emniyetiyle yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız. Ama yargının durumu da içler acısıdır. Yargı, yürütmenin ağır bir tahakkümü altında. Cumhuriyet savcıları harekete geçemiyor. Biz CHP'li vekiller olarak niçin buradayız Cumhuriyet savcıları resen harekete geçmediği için. Hâlbuki kanun bu görevi savcılara veriyor"


“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”


"Buradan yargıya ve cumhuriyet savcılarına seslenmek istiyoruz; siz, cumhuriyet savcısısınız. Siz bu yolsuzluk ve rüşvet çarkıyla mücadele edeceksiniz. Nereye uzanırsa uzansın, arkasında kim olursa olsun bütün bu ciddi iddiaların cesaretle üzerine gideceksiniz. Çünkü sizin bir tek efendiniz vardır; o da hukuktur. Cesur olun. Savcılardan kapsamlı ve etkin bir soruşturma bekliyoruz. Bu iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz"





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım