+90 539 342 6363
 
   

  Çanakkale’de festival coşkusu “Gelenekselleşmesini İstiyoruz”

Tarih : 15.09.2022  |  308 defa okundu..
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Troya Kültür Yolu Festivali 16-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak.



Çanakkale’nin yeni festivali şimdiden heyecan yaratırken, 40’tan fazla mekanda, 1.000’den fazla sanatçının katılacağı, 100’den fazla etkinlik gerçekleşecek. 10 gün sürecek festivalin tanıtım toplantısı, geçtiğimiz gün gerçekleşirken toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’da katıldı. Bakan Yardımcısı Yavuz, festival ile ilgili “Bu festivalin Çanakkale’de gelenekselleşmesini her sene olmasını, Türkiye’nin dört bir yanından insanlarımızı Çanakkale’de ağırlayacağımız günlerin gelmesini istiyoruz” dedi.


Türkiye’nin farklı bölgelerinde de hayat bulacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Troya Kültür Yolu Festivali, 16 Eylül’de başlarken, 25 Eylül’de sona erecek. Festival kapsamında, tiyatrolar, sergiler, açık hava konserleri, bisiklet, dalış, maraton gibi etkinlikler gerçekleşecek. Festivalin tanıtım toplantısı, geçtiğimiz gün gerçekleşirken, toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Vali İlhami Aktaş ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı. Basın mensuplarına festival tanıtıldı.


“Kültür ve sanat ile sonuna kadar hep beraber yaşayalım”




Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,”Troia Kültür Yolu Festivali, artık son aşamaya geldi. Çok heyecanlıyız. Tarihi bir süreç yaşayacağız. On gün boyunca 41 ayrı mekanda 112 etkinlik, bizleri heyecanlandırıyor. Çanakkalelileri ve gelen misafirlerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Hafızamıza kaydedeceğimiz güzel günler yaşayacağız. Bütün birimler tam bir uyum içerisinde, bu işin sorunsuz geçmesi için çalışıyoruz. Çanakkale’de buluşalım kültür ve sanat ile sonuna kadar hep beraber yaşayalım” ifadelerine yer verdi.


“Yaklaşık on gün sürecek ve onlarca etkinlikle devam edecek”


Vali İlhami Aktaş, ” Sizlerin de sayesine hem programın duyulması hem ilimizin tanıtımı noktasında, önemli bir ivme yakalamış olacağız. Yaklaşık on gün sürecek ve onlarca etkinlikle devam edecek. Hem ilimizin turizm potansiyelinin, güzelliklerinin tanıtılarak, misafirlerimizle beraber halkımızın eğleneceği, çeşitli aktiviteler, sergi açılışları ve tiyatrolarla güzel bir on günün geçeceğini umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


“Festivalimizin başlamasına bugünü saymazsak son bir gün kaldı”


Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz,” Yaklaşık 3 aylık yoğun bazen yorucu, bir o kadar keyifli bir hazırlık sürecinin sonuna geldik. Festivalimizin başlamasına bugünü saymazsak son bir gün kaldı. İlkine İstanbul’da başladık. Geçen yıl 29 Ekim’de, Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışıyla birlikte, “AKM İstanbul’a festival getirdi” mottosuyla Beyoğlu’nda başladık.


“Bir şehir festivali halinde tasarladık”


Kültür Yolu konseptinin özelliği, Kültür ve Sanatı şehre yaymak ve şehir festivali haline getirmektir. O bölgede yaşayan insanların kültür ve sanat ile günün herhangi bir parçasında sanatla karşılaşmalarını sağlamak. Kendi kentlerini yeniden keşfetmelerini sağlamak. Ziyaretçilerin bu vesileyle şehre gelmesini sağlamak.


“Festivalimizin Çanakkale’ye çok yakışacağını düşündük”


Çanakkale’yi seçmemizin sebeplerinden biri bir doğudan bir batıdan seçmek istemiştik. Bir tanesi Çanakkale Türkiye’nin her yerinde çok sevilen bir şehirdir. Kime sorsanız başka bir şehirde Çanakkale’ye gitmek ister misiniz Evet diyorlar. Türkiye’de çok iyi bir imajınız var. Çanakkale milli duyguların çok güçlü yaşandığı bir şehir, insanlar bu vesileyle de gelmek istiyor.


“Çanakkale içinde bir rekor olacak”


Sizler için yüzden fazla etkinliği, kırktan fazla mekanda tasarladık.  Cuma sabahı başlatıyoruz. Binden fazla sanatçı görev alacak. Çanakkale içinde bir rekor olacak. 16 Eylül Cuma günü başlıyoruz.  Çok güzel etkinliklere şahit olacağız. Çanakkale’yi önemli bir Uluslararası turizm destinasyonu haline getirmek için yabancı basın nezdinde ki çalışmalarımızı, festivalle başlatıyoruz. Çanakkale’nin yurt dışında daha fazla tanıtımını yapıyor.


Bu festivalin Çanakkale’de gelenekselleşmesini her sene olmasını, Türkiye’nin dört bir yanından insanlarımızı Çanakkale’de ağırlayacağımız günlerin gelmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım