+90 539 342 6363
 
   

  ÇANAKKALE TİCARET BORSASINA HAYVANCILIK YATIRIMCILARINDAN ZİYARET

Tarih : 20.09.2022  |  284 defa okundu..
Almanya’da faaliyet gösteren işadamları Ahmet Akkuş ve Mevlüt Tuna Çanakkale’de büyük çaplı küçükbaş hayvancılık yatırımı için Ticaret Borsasına ziyaret gerçekleştirdiler.



İş adamları Borsada, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Üyesi Melih Gündoğdu, ÇOMÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Savaş Gürdal ve Genel Sekreter Sevcan Elver ile bir araya geldi.


Ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan Borsa Başkanı Kaya Üzen şunları belirtti;


Bugün Almanya’da faaliyet gösteren ve birçok köklü şirketlerin başında yer alan işadamlarımızı Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Melih Bey ile Borsamızda ağırladık.


Ziyarette, Çanakkale’deki tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili bilgiler vererek İlimizde hayvancılık yatırımı yapmak için nedenler, tarımsal yatırım için uygun alanlar ile ilgili bir brifing gerçekleştirdik.


Ruhsat işlemleri, arazi tahsisleri, teşvikler, sektörün sorunları konusunda görüştük. Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler İlimize yatırım yapmak amacıyla gelen yatırımcılara elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Üniversitemizden Savaş Hocamız da ziyarette bizlere destek sağladı. Son derece verimli bir görüşme oldu. En kısa zamanda yatırımcılarımızı İlimizde iş yaparken görmek bizi mutlu edecektir.” dedi.


Başkan Üzen son olarak, İlimize dönük yapılacak her türlü yatırım ve yatırımcının yanında olacaklarını ifade ederek, ziyaretten dolayı yatırımcılara teşekkürlerini sundu.


Ziyaret sonrasında yatırımcılar, Borsa Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Canlı hayvan sektör temsilcimiz Melih Gündoğdu eşliğinde Ezine ve Bayramiç bölgelerinde hayvancılık işletmelerine ve arazilere ziyaretler gerçekleştirdiler.


Borsamız Üyelerinden bölgeye büyük ölçüde katma değer sağlayan İlimizin hayvancılıkta önemli firmalarından, Uluova Süt A.Ş ve Süha tarım hay.ltd.şti firmalarına ziyaretler gerçekleştirildi.


Ziyaretlerde firmalarda incelemelerde bulunarak, Uluova Süt A.Ş Genel Müdürü Mesut Buran ve Süha tarım hay.ltd.şti firma sahibi Mustafa Terzi’den firmaların yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler aldılar.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım