+90 539 342 6363
 
   

  19 Eylül Gaziler Günü Çanakkale’de Törenlerle Kutlandı

Tarih : 21.09.2022  |  294 defa okundu..
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 101. Yıl dönümü ve Gaziler Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.



Törende; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet DOĞAN, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi Başkanı Gülşen UZ ve Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz DEMİR tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.  


Çelenk sunumunun sonrasında, Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet DOĞAN ve Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’ndan İstihkam Yarbay Anıl YEŞİLYUVA tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. 


Çelenk sunum törenini ardından Vali İlhami AKTAŞ, Deniz Polis Evi’nde Gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi.


Programa; Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet MERMER, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet DOĞAN, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gülşen UZ, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz DEMİR, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, kamu kurum ve kuruş temsilcileri, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Vali İlhami AKTAŞ, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet MERMER tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.


Yapılan konuşmaların ardından Vali İlhami AKTAŞ, aziz şehitlerimiz aileleri ve kahraman gazilerimiz ile yakından ilgilenerek sohbet ettiler.


19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen programda aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimiz rahmet, minnet, şükran ve dualarla yad edildi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım