+90 539 342 6363
 
   

  Başkan Erdoğan’dan 100. Yıl İçin Değerlendirme ve Teşekkür Toplantısı

Tarih : 23.09.2022  |  272 defa okundu..
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde günlerce süren, onlarca kutlama etkinliğine yönelik değerlendirme toplantısı düzenleyerek, herkese teşekkür etti.



Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Celal Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, paydaşlar ve basın mensuplarının katıldığı toplantı Havuz Kafe’de yapıldı. 100. yıl programının 5 Eylül ile 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiğini söyleyen Başkan Erdoğan, “Binlerce yıl önceden bugüne çok farklı medeniyetin yaşadığı, çok kıymetli topraklar olan Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşadık. Programlarımız dolu dolu geçti ve hep birlikte tarihsel anlara tanıklık ettik. Bugün de paydaşlarımız ve basın mensuplarımızla hep beraber bilgilendirme, değerlendirme ve teşekkür için buradayız. Bu programların güzel geçmesi ve anılmasında hepinizin emeği var. Ben herkese ve etkinliklere yoğun katılım sağlayan hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi.


100. yıla ve Biga’ya yakışan etkinliklerin düzenlendiğini söyleyen Başkan Erdoğan, “Kutlama etkinliklerimiz 5 Eylül’de futbol turnuvalarıyla başladı. Bigaspor, Adaspor, Çiçeklidedespor ve Kavaklıkspor takımlarımızın katılımıyla 80 çocuğumuz futbol maçı yaptı. Ben tüm sporcularımıza, hocalarımıza ve yönetimlerine teşekkür ederim. Ayrıca Bigaspor’umuzun şehrimizde oynanan Ziraat Kupası maçında galibiyetle çıkması da Biga’da en büyük hediyelerden bir tanesi oldu. Biga Belediyesi Motosiklet Festivalimiz bu yıl büyük katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Dört gün süren, 4800 kişinin katılımıyla Abdiağa Mesire Alanı’nda gerçekleşen Motofestimizde arkadaşlar sponsorlar vasıtasıyla 600 bin TL’lik çeşitli çekilişler yaptı. Bizde Biga Belediyesi olarak birçok konuda destek verdik. Özellikle Biga’ya gelen motosiklet tutkunlarının şehrimize yönelik yorumları bizleri çok memnun etti. Yazılı ve sözlü teşekkürlerini iletenler oldu. Motosiklet korteji ile birlikte katılımcılar Parion Antik Kenti’ni ve Bigalı Mehmet Çavuş’un kabrini ziyaret etti. Biga’nın tanıtımına ve ekonomisine katkıları oldu. Esnafımızdan motosiklet festivali ile ilgili ciddi bir memnuniyet geldi. Bigmok ailesine, motorcu kardeşlerimize ve komitedeki herkese teşekkür ederim” dedi.


2023 yılında daha güzel programların hep beraber gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Bu yılki tespitlerimiz, değerlendirmelerimiz ve gözlemlerimizle seneye daha iyi ve


eksiksiz programlar düzenlemek istiyoruz. Siz de şahit olmuşsunuzdur. Bigalı olup da ülkemizin çeşitli yerlerinde ve yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz bizlere Biga’ya yakışan programlar olması dolayısıyla teşekkürlerini ve memnuniyetlerini iletti. Hem kendimiz hem de paydaş olan sizlerle birlikte çok mutlu olduk. Çünkü burada hepimizin emeği ve katkısı çok fazla. Tüm etkinlikleri hep beraber Biga olarak gerçekleştirdik. Öte yandan Biga’mıza kazandırdığımız Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’muzda yüzme turnuvaları düzenlendi. Burada yüzme öğrenen 100 kardeşimizin yarıştığı turnuvalarla beraber bizleri mutlu eden bir durum da oldu. Özel çocuklarımızın gösterisi hepimizi mutlu etti ve duygulandırdı. Bu yıl Merkez Avcılar Kulübümüzün öncülüğünde trap atışlarımız oldu. 200 atıcının katıldığı yarışmalar gayet güzel geçti. Üç basketbol kulübümüzün ve 168 sporcumuzun katılımıyla kurtuluş basketbol turnuvası düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Okuluk festivalimiz 250 okçunun katılımıyla Millet Bahçesi proje alanında gerçekleşti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ata sporumuzu yaşatmak adına gelinmesi bizi mutlu etti. Geleneksel olarak devam eden Oya ve Yemek Yarışmalarımız bu sene şampiyonlar ligiydi. Bu güne kadar birinci olan yarışmacılar kıyasıya mücadele verdi. Evliliklerinde 50. yılı dolduranlara hediyelerimizi takdim ettik. Destek veren herkese, jüri üyelerimize teşekkür ederim” diye konuştu.


Bigalı Mehmet Çavuş Güreşleri ile birlikte Belediye Meydanı’nda birbirinden güzel konser ve etkinliklerin olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, “Belediyemize ait karate kursumuz sporcuları hem 18 Eylül törenlerinde hem de Belediyemiz meydanında gösteri düzenledi. Beat Bang, Baki Kemancı, Sefo ve Mustafa Ceceli konserlerimizle unutulmaz eğlence yaşadık. Bursa’dan gelen Alpagut Federasyonu turan savaş sanatını sergiledi. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Ali Barutçu’nun sergisini açtık ve konferansını dinledik. Muharip uçaklarımız Biga semalarında güzel bir geçiş yaptı. Bu vesileyle de hava komutanlığımıza teşekkür ederim. Etkinliklerimiz ile ilgili sohbet ederken Hakan Sansar arkadaşımız antika araçlar ile ilgili derneklerinin ve 600’e yakın antika aracın olduğunu söyledi. Biz de kurtuluş etkinliklerimiz kapsamında kendilerini davet ettik. Konaklama ve yemek ikramlarımız oldu. Programın çok hoşuna gittiği bir işadamımız da 50 bin TL’lik yakıt desteği verdi. Klasik otomobiller Biga sokaklarımızı turladı. Yağlı Pehlivan güreşlerimiz ise büyük bir organizasyona sahipti. Sabah erken saate başlayıp akşama kadar süren kazasız belasız çok güzel bir etkinlik oldu. Güreşlerimiz üçüncü yılında olmasına rağmen sadece bölgemizde değil tüm Türkiye’de yapılan ilk beş güreşten biri olarak sayabilirim. Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Pehlivan güreşlerimiz bizim ata sporumuza verdiğimiz değer ve Biga’nın güreşleri sahiplenmesiyle inşallah büyüyerek devam edecek. 88 firmamız bu güreşlerimize destek oldu. Emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.


Paydaşların da söz olarak değerlendirmede bulunduğu toplantıda Başkan Erdoğan, “Siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanları, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, CHP Milletvekili, Bigalı hemşehrimiz Özgür Ceylan etkinliklerimize katıldı. Çanakkale Valimiz, İl Müdürlerimiz, İlçe Kaymakamımız ve müdürlerimiz katıldı. Hepsine teşekkürü bir borç biliyorum. Bir teşekkürü de yakın çalışma arkadaşlarıma ve belediye personelimize ediyorum. Mesai gözetmeden canla başla çalıştılar. Etkinliklerimizi görsel, yazılı ve internet medyasında, yerel ve ulusal düzeyde yayınlarla


duyuran, emek veren tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük sponsorlarımız İÇDAŞ, Doğtaş Kelebek, Cenal, Gestaş ve Hak-iş Sendikalarımıza da kurtuluş etkinliklerimize verdiği desteklerden dolayı şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.


Program, paydaşlara plaket takdimi ile sona erdi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım