+90 539 342 6363
 
   

  Başkan Gökhan, Basın Çalışanları ile Buluştu

Tarih : 10.01.2023  |  554 defa okundu..
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileriyle geleneksel hale gelen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.



Kahvaltı etkinliğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve basın mensuplarının yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla Kenar, Özleyiş Çetin ve İrfan Mutluay ile ilgili birim müdürleri de katıldı. Başkan Gökhan, kahvaltının ardından yaptığı konuşmaya 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başladı. Başkan Gökhan, “Basın mensubu, gazeteci, haberci olmak zor. Gazeteci herkesi memnun edemez. Mühim olan haklı olan kitleyi memnun edebilmek, onun sesini duyurmak. Elbette ki verilen haberlerden mutlu olanlar, olmayanlar olur. Burada esas olan; birilerini mutlu etmek, birilerinin gözüne girmek değil, doğru haberi vermektir. Çünkü gazeteciler, bulundukları alanlardaki haberleri, topluma sunma görevi yapıyorlar. Aslına bakarsanız, halk adına bu görevi yapıyorlar. Onun için halkı bilgilendirme noktasındaki herkes, vatandaşa doğruyu duyurmak, doğruyu söylemek zorundadır. Biz yöneticiler için de bu durum böyledir” diye konuştu. 


“Gazetecilik Zor İş”


Son olarak Bayramiç Çırpılar ile Evciler arasında 9 Ocak gecesi başlayan yangın için çok sayıda basın mensubunun bölgede olduğunu belirten Başkan Gökhan, “Zor bir iş yapıyorsunuz. Mesela en son örneği Kazdağlarında bir yangın olmuş, gece 3'te çıkmış. Bir çok arkadaş gece 3'ten itibaren haber ve bilgi vermek için orada çalışıyorlar. Her türlü zorlukta görev yapıyorlar. Dolayısıyla bugün önemli bir gün, çalışan gazeteciler açısından” dedi. Başkan Gökhan ayrıca, görevin zorluklarının arasında mesleğini icra eden pek gazetecinin hapiste bulunması, öldürülmesi, baskılar sonucu işsiz kalması gibi pek çok durumun da bulunduğunun altını çizdi. Başkan Gökhan ayrıca, aramızdan ayrılan basın mensuplarını da andığını belirtti. 


Kuraklık Yeniden Gündemde


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gündeme ilişkin konu başlıklarını da basın mensuplarıyla paylaşırken, son günlerde ön plana çıkan kuraklık riskinden de söz etti. Son olarak 2020 senesinde yaşanan kuraklığın ardından bu yıl da aynı konunun gündeme geldiğini belirten Başkan Gökhan, “ Şuan itibariyle herhangi bir risk söz konusu değil. Doluluk seviyemiz yüzde 42 seviyesinde. Bu, bu mevsim için iyi bir seviyedir. Ama özellikle Ekim, Kasım, Aralık aylarındaki yağışsızlığın Ocak ayının 10'una geldiğimizde de devam ediyor olması ve bundan sonraki Şubat ve Mart aylarında da yeterli yağışı alamamamız durumunda yine bir strese girme durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için basın mensubu arkadaşlarımızdan kamuoyuna özellikle su tasarrufuna yönelik haberleri biraz daha yoğun olarak sunmasında fayda var diye düşünüyorum” dedi.


Beslenme Saati Projesi Başladı


Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesinin ilkokul çağındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesi adına başlattığı Beslenme Saati Projesini de basın mensupları ile paylaştı. Başkan Gökhan, “Son günlerde özellikle çocukların beslenme konusundaki yetersizlikleri gündemde. Bununla ilgili Beslenme Saati Projemize başladık. Dün itibariyle müracaatları alıyoruz. Dün ilk gün olmasına rağmen 63 tane başvuru almışız. Sömestr tatili sonrasında da uygulamaya başlayacağız. İçerisinde öğrencilerimizin sağlıklı beslenebilmelerine olanak tanıyan temel gıda maddelerinin bulunduğu paketlerimizi öğrencilerimize ulaştırılmak üzere her hafta başında ailelere dağıtımını yapacağız” diye konuştu.


Bu Senenin Hediyesi Hasan Sami Er'e Takdim Edildi


Başkan Gökhan konuşmasının sonunda, geleneksel olarak her yıl bir gazeteciye hediye edilen kol saatini bu sene Hasan Sami Er'e takdim etti. Başkan Gökhan, Hasan Sami Er'e Çanakkale basınına vermiş olduğu emekler nedeniyle teşekkürlerini iletti.


Yeşil Yerel Yönetim Binası Tanıtım Gezisi Gerçekleşti


Kahvaltı etkinliğinin ardından Başkan Gökhan, basın mensupları ile birlikte yapımında sona gelinen Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binasına ziyarette bulundu. Başkan Gökhan ve teknik ekip, basın mensuplarına binayı gezdirerek, bilgiler verdi.






İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım