+90 539 342 6363
 
   

  GESTAŞ’A TEPKİLER DİNMEK BİLMİYOR

Tarih : 13.01.2023  |  610 defa okundu..
GESTAŞ’ın alınteri feribotları ile ilgili yeniden kiralama yapmaması ve kilitbayır iskelesinde araç girişi yolunu kapamasına tepkiler devam ediyor.



 Çanakkaleliler sosyal medya üzerinden GESTAŞ’ın bu tavrına tepki göstermeye devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından Alınteri feribotlarnın sefer yapmasını engelleyen Gestaş’ın bu tavrından vazgeçmesi ve alınteri feribotlarının hizmet vermeye devam etmesini isteyen Çanakkaleliler sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak Alınteri feribotlarının tekrar sefer yamasını istiyor.
KONU SİYASİ DEĞİL İNSANİ


Sosyal medya sayfasından isyan eden İsmail Ateş sosyal medya paylaşımında  “Yazım uzun, konum Alınteri. Çanakkale Boğazı'nın bir değerinden bahsetmek istiyorum. Alınteri Feribotları hatta eskiden bu yana bilinen adıyla Alınteri Motorları yahut Kilitbahir Motorları. Ben 84 doğumlu biri olarak siyah beyaz fotoğraflardaki haline tabiki erişemedim. Ancak 25/30 m boylarında tek kapaklı, araçların ya geri geri bindiği ya da geri geri indiği motorları dün gibi hatırlıyorum. Yıllarca devlet araçlarını, parası olmayan öğrenciyi, hastayı, yaralıyı ücretsiz taşıdılar karşı kıyıya. ( Gestaş'a kadar)  Günümüzde modern feribotlarla hizmet veriyorlar artık. Ya da veriyorlardı.  Çünkü bir kaç yıldır #gestaş tekeline direnemediler ve birlikte çalışmaya başladılar. 2023 yılbaşı itibariyle sözleşmenin dolması ile yeniden kendi bünyelerinde hizmet verme imkanları doğdu. Ancak kamu adına hizmet verdiğini iddia eden ve bu hizmeti fahiş fiyatlar ile veren gestaş sözleşmeyi yenilemediği gibi Alınteri'nin kendi bünyesinde çalışmasına ve rampalara yanaşmasına da mani oluyor. Tamamı ile Çanakkale sermayesi olan, personelleri özellikle Eceabat ve Kilitbahir insanlarından seçilen  Alınteri şuan tüm personeli ile kızakta beklemek zorunda bırakılıyor. Daha önce de İstanbul ve İzmir'de bulunan daha uzun hatların fiyatları ile Çanakkale boğaz hattında #gestaş ın uyguladığı 3 katına varan fahiş fiyatlardan bahsetmiştim. Yıllarca Bozcaada ve Gökçeada'da orada yaşayan insanlardan ve o insanları temsil eden yöneticilerden görüş almadan keyfi sefer tarifesi uygulayan bu şirket şimdi tekelleşmek adına yeni bir keyfi uygulama peşinde. Konum siyasi değil insani. Öyle ki bu şirketin yönetim kurulunda Çanakkale halkını ve belediyesini temsilen bulunan Çanakkale belediye başkanımız Ülgür Gökhan sessiz kalmaması, Son fotoğrafta Alınteri firmasının açıklaması mevcut lütfen okuyunuz.Destek olunuz ve sahip çıkınız. Kazanan siz olursunuz. Kazanan Çanakkale olur.
50 ÇALIŞAN VE AİLELERİ MAĞDUR EDİLİYOR


GESTAŞ’ın Alınteri engelleme çalışmasına bir tepkideeski Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlandan geldi. Şarlan Sosyal Medya hesabndan yaptığı paylaşımda “Çanakkale - Kilitbahir boğaz geçişi için Kilitbahir’in köklü ailelerinden Aradır ailesine tarafından bir asır önce kurulan ve boğaz geçişiyle ilgili hizmet veren Alınteri firmasının faaliyeti “Hat İzin Belgesi” olmasına rağmen 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla durdurulmuş. Somut ve hukuki bir gerekçe olmadan alınan kararla, firmada çalışmakta olan 50 çalışan ve aileleri mağdur edilmektedir. Çanakkale’nin yıllarca boğaz geçiş yükünü taşımış Alınteri firmamızın bir an önce hizmete başlamasını dilerim.” ifadelerine yer verdi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım