+90 539 342 6363
 
   

  “GAZETECİLİK GÖREVİNİN KUTSAL OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Tarih : 14.01.2023  |  593 defa okundu..
Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer ve İl Yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Çanakkale Merkezde Görev yapan Gazeteciler ile düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.



 Partisinin 3 yıl önce kurulmuş bir parti olduğunun altını çizen Özsüer Yapılacak olan Genel Geçimlerde partisinin Çanakkale’de alacağı oyun %10 bile olamayacağını ifade etti. Özsüer açıklamasında  “Bunu söylemek belki bir intihardır ancak eğri oturup doğru konuşmak lazım, biz Çanakkale’de %10 oranında oy alacağız diye bir iddiamız yok.  Çünkü üç yıllık bir partiyiz ve teşkilatlarımızı yeni yeni tamamlıyoruz” dedi.
“GAZETECİLİK GÖREVİNİN KUTSAL OLDUĞUNA İNANIYORUM”


Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer ve İl Yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni gazeteciler ile buluştu. Buluşmada Mensuplarının sorularını da yanıtlayan  Gelecek partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer Haziran ayında yapılması planlanan genel seçim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda da  bulundu. İlk olarak gazetecilerin gününü kutlayan Özsüer “Bu onurlu mesleği etik ilkelere uyarak, emekle, gayretler, çaba ile  Çalışan Gazetecilerin gününü kutluyorum.  İşiniz çok zor. Mesai meftununuz yok  evinize gidip rahat uyuyayım dediğinizde bir olay oluyor ve haber vermek amacı ile olay yerine gitmek zorunda kalıyorsunuz.  Onun için emeğinizi aslında para ile bir karşılığı bile yok, bu nedenle emeğinizin çok kutsal olduğunu düşünüyorum . Bir hekim kadar sizin de görevinizin kutsal olduğunu düşünüyorum” dedi.
“ORTAK ZİYARETLER VE ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ”


6’lı masa ile ilgili sorularını da yanıtlayan Özsüer  “6’lı masa Çanakkale İl Başkanları olarak sık sık bir araya geliyoruz.  Ayda bir yapıyorduk ama ben 15 günde bir yapılmasını  teklif ettim.  Hatta ortak etkinliklerin yapılmasını da teklif ettim. Gidelim çarşının başından sonuna kadar 6’masa İl Başkanı olarak dolaşalım  esnafımıza böyle ortak etkinliklerle selam verelim.  En son Demokrat Parti ev sahipliğinde toplandık yakın zamanda tekrar bir araya geleceğiz ve saha sık toplanacağız.  Çanakkale yerelinde 6’lı masanın alacağı her kararı uygulamak için tam mutabakatımız var.  6 Genel Başkan Çanakkale’de ortak liste çıkaralım derse ortak liste çıkaracağız. 6 Genel Başkan seçime her parti ayrı ayrı girsin derse,   Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Gelecek Partisi olarak daha üç yıllık bir partiyi ama  İl Yönetimimiz ve Merkez İlçe yönetimi olarak teşkilatlarımızı tamamladık.  Yaklaşık 550 tane üyemiz var  çünkü üç yıllık bir partiyzi ama masada köklü partiler de var.  Dolayısı il biz Genel Merkezde alınacak her karara tam mutabakatla bağlıyız” dedi. 


“OYUM  FAZLA OLSA DOĞAL OLARAK BEN DE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTERİM”


6’lı masa’nın Cumhurbaşkanı adayı il ilgili sorulara’da yanıt veren Özsüer, “Genel Başkanımız Profesör ünvanına sahip bu ülkede Başbakanlık yapmış bir insan onun için bilerek anketlere koymuyorlar.   Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok çekindiği isimlerden biri Genel Başkanımız bu yüzden anketlere koymuyorlar.  Oyda Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya kalsa iyi bir oy alacağını düşünüyorum.  Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’na bakacak olursak,  o masada 6 siyasi parti arasında  oyu en çok olan kişi Kemal Kılıçdaroğlu.  %26 bandında oyu var.  Ben de o masada olsam ve oyum  fazla olsa doğal olarak ben de Cumhurbaşkanı adayı olmak isterim.  Bu da çok doğal bir istek.  Genel Başkanımız önceki gün de katıldığı bir programda ‘gerek 6’lı masa gerekse 6’lı masanın dışından bir adayla  seçime gidebiliriz’ dedi.  Biz şundan eminiz bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı 6’lı masanın adayı olacak.  Çalışmalarımız o yönde yapıyoruz” dedi.
“GENEL SEÇİMLERDE ÇANAKKALE’DE %10 OY ALMAMIZ  ZOR”


Yapılacak olan genel seçimlerde partisinin çanakkalede alabileceği oy oranında gerçekçi olmayı tercih ettiğini belirten Özsüer “Bunu söylemek belki bir intihardır ancak eğri oturup doğru konuşmak lazım, biz Çanakkale’de %10 oranında oy alacağız diye bir iddiamız yok.  Çünkü üç yıllık bir partiyiz ve teşkilatlarımızı yeni yeni tamamlıyoruz. Ama Türkiye Genelinde  %7 barajını geçeceğimizden eminiz.  Şu an masamıza Genel Merkezden gelen anketler var  %4-5 bandında gidiyoruz.  Bunu %7 yapmak için üç aylık bir sürecimiz var  ve oy oranımızı arttırmak için sahadayız. Daha dün Gelibolu’daydık  sorduk ‘bizden  daha önce bir siyasi parti geldi mi’ diye. Daha sahaya inen olmamış orada” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım