+90 539 342 6363
 
   

  CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’dan Uğur Mumcu Mesajı

Tarih : 23.01.2023  |  557 defa okundu..
Ticaret, Mafya ve Siyaset Üçgeni Dağıtılacak. 14 Mayıs’tan sonra Türkiye’de Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak



Bu topraklardan beslenen, Kemalist Devrim’i kendisine rehber edinmiş, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli araştırmacı yazar ve gazetecilerden biri olan Uğur Mumcu’yu, 24 Ocak 1993 günü, karlı bir Ankara sabahında aracına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu kaybettik. Uğur Mumcu’yu aramızdan koparılışının 30. yıldönümünde özlemle ve rahmetle anıyorum.


Kemalist Devrim’den beslenen yiğit gazeteci yaşamı boyunca; mafya, ticaret ve siyaset bezirgânlarına, sömürüye, vurguncuya, kaçakçıya, karşı kaleminin namusuyla mücadele etti.


Halkın gerçekleri öğrenme hakkı için mücadele eden gazeteciler, aydınlar bu topraklarda yıllardır hedef gösterilmekte, mafya, ticaret ve siyaset üçgeninde faili meçhullere kurban gitmekteler. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu bir çırpıda aklımıza gelen ve bu topraklardan filizlenen değerlerimizdir. Türkiye bu yiğit aydınlarını koruyamadı.


Ancak Uğur Mumcunun bundan 30 yıl önce işaret ettiği odakların Türkiye üzerindeki emellerini gerçekleştirmelerini engelleyebilir ve gençlerimize yaşanılabilir bir ülke bırakabiliriz. Bizim genç kuşaklara karşı önümüzde duran sorumluluk, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandırmaktır.


Organize suç örgütü lideri olduğu ifade edilen bir kişinin Cumhuriyetin Bakanlarını tehdit ettiği, tehdit edilen bakanın aba altından sopa göstererek, kendi partisi içerisindeki milletvekillerinden tutunda kendisinden önceki bakanlara kadar ima ettiği suç ilişkilerinin açığa çıkarılacağı günler yakındır. 14 Mayıs’ta yapılacağı ifade edilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade etmek isterim. Hâkim ve savcıların Saray’dan gelecek talimata göre değil, meri mevzuata göre karar verecekleri hukuk düzenin egemen olacağı günlere az kaldı.


Rahmetli Uğur Mumcunun işaret ettiği “Ticaret, Mafya ve Siyaset” üçgeni dağıtılacak ve bu ülkenin sokaklarında siyasi cinayet işleyenler ellerini kollarını sallayarak çıkıp gidemeyecekler.


Ömrünü ülkesinin tam bağımsızlığına ve Cumhuriyet değerlerine adayan Uğur Mumcu’yu ölümünün 30. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım