+90 539 342 6363
 
   

  TAŞDELEN : “SIKMAK DEĞİL YEMEK DAHA SAĞLIKLI”

Tarih : 06.02.2023  |  485 defa okundu..
Meyvelerin sıkarak elde edilen meyve suyu yerine meyveyi yemenin çok daha faydalı olduğunu hatırlayan Diyetisyen Bihter Taşdelen açıklamasında “meyveleri sıkmayın yiyin” dedi.



MEYVE SUYUNU DEĞİL, MEYVENİN KENDİNİ TERCİH EDİN


Diyetisyen Bihter Taşdelen son dönemde artan sıkma meyve suları tüketimi konusunda önerilerde bulunduğu bir açıkla yaptı  Taşdelen açıklamasında açıklama meyve sıkımı elde edilen meyve suyu ile ilgili tüketimin bir hayli arttığına dikkat çekerek Bu konuda meyve suyu tüketmek yerine meyve yemenin çok daha sağlıklı olduğuna vurgu yaptı. Taşdelen açıklamasında “Kışın gelmesiyle birlikte bağışıklığı güçlendirmek adına meyve sularına yönelim arttı. Popüleritenin ve sosyal medyanın ise öncü olduğu smoothie akımı da meyve suyu tüketimini yadsınamaz derecede arttırmaktadır. Durum böyleyken meyve tüketiminin azaldığını bunun yerini renkli smoothielerin ya da meyve sularının aldığını görmekteyiz. Ancak diyetinize meyve eklemek söz konusu olduğunda, meyve suyunu değil, meyvenin kendini tercih edin. Harvard'da yapılan bir araştırma, her gün bir porsiyon meyve suyu içmenin diyabet geliştirme riskini %21'e varan oranda artırdığını buldu. Ek olarak, meyve suları daha hızlı emilir, kan şekeri ve insülin seviyelerinde katı bütün meyvelerden daha fazla değişikliklere yol açar. İyi haber şu ki, haftada en az iki porsiyon tam meyve- özellikle yaban mersini, üzüm ve elma- tüketmek, diyabet geliştirme riskini %23 oranında azaltıyor” .ifadelerine yer verdi.    


MEYVE YEMENİN ÖNEMİNİ SIRALADI


Diyetisyen Bihter Taşdelen açıklamasının devamında meyve yemenin meyve suyu tüketmekten daha iyi olmasının 5 nedenini de şu şekilde sıraladı.


1: Temel Besinleri İçerirler: Meyve suyu bütün meyvelerden elde edilir. Meyve suyu yaparken meyvelerin kabuklarını soyuyoruz. Ancak birçok meyvenin eti ve kabuğu, vitaminler ve diğer besinler açısından yüksektir.


2. Diyet Lifi İçerirler:   Meyve suyu içmenin en büyük dezavantajı lif eksikliğidir. Sıkma, meyvede şekeri serbest bırakır ve lifi ortadan kaldırır. Bu nedenle lif oranı yüksek olduğu için her zaman meyve tüketmelisiniz. “Meyvenin kabuğunda ve posasında diyet lifi ve diğer besinlerin bulunması, onu meyve suyundan daha sağlıklı bir seçenek haline getiriyor. Böylece sindirim sürecinizi kolaylaştırabilecek ve kabızlıktan kurtulabileceksiniz.      


3. Meyve Çiğnemek İyi Bir Egzersizdir:   Herkes yiyeceklerini yutmadan önce iyice çiğnemelidir. Yiyecekleri yavaş ve düzgün çiğnemek diş ve ağız sağlığını geliştirmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, besinlerin emilmesi sayesinde sindirime yardımcı olur. Ayrıca kilo alımına neden olan aşırı yemeyi de önler. Bu nedenle, tüm faydalardan yararlanmak için yemeğinizi en az 24 kez çiğneyin.     


 4. Açlık Krizlerini Yönetin:   Açlık sancılarınızı gidermenin en iyi yolu meyve yemektir. Atıştırmalık sırasında yenen meyveler, iştahınızı ve açlıkla ilişkili isteklerinizi düzenleyerek açlık sancılarınızı hafifletmeye yardımcı olabilir.       


5. Tok Tutar:  Meyveler kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar ve aşırı yemek yemekten kaçınmanıza yardımcı olur, bu da kilonuzu, diyabetinizi ve kan şekerinizi yönetmenize yardımcı olabilir.


1 Porsiyon Kış Meyveleri ve Kalorileri: Armut (1 küçük adet): 85 kcal   Elma: (1 orta boy): 52 kcal   Portakal (1 orta boy): 101 kcal   Greyfurt: (1/2 orta boy): 75 kcal    Mandalina (2 orta boy): 120 kcal   Ayva (1 küçük boy): 78 kcal   Muz: (1/2 orta boy): 75 kcal   Kestane: (3 orta boy: 360 kcal)





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım