+90 539 342 6363
 
   

  GÖKHAN : “GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ”

Tarih : 08.02.2023  |  471 defa okundu..
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Pazartesi günü saat 04.17’de 7,7 ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’ te 7.6 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş 10 ilde hissedilen depremler büyük yıkıma neden olmuştu. Çok geniş bir alanda etkili olan ve büyük yıkım yaratan depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları başlatılmış ve depremde her şeyini kaybeden depremzedeler için yardım kampanyası başlatılmıştı.Deprem sonrasında, Çanakkale'de kent genelinde toplanan yardımlar, Çanakkale Belediyesi personelleri ve Kent Gönülleri tarafından tasnif edilerek afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanıyor. Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nde düzenlenen çalışmaları Başkan Gökhan da yakından takip ediyor.



“ÇANAKKALE HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


Altın Yıllar Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen çalışma hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar; “Birçok ilimiz deprem nedeni ile büyük yaralar aldı. Bu yaraları hep birlikte sarmamız gerekiyor. Hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerin bir araya gelerek oradaki acıları azaltması için çalışması gerekiyor. Ben de Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı olarak Valiliğimizce kurulan kriz masasındaydım. Oradaki gelişmelere göre ne yapılacağı konusunda kararlar alındı. Biz de Çanakkale Belediyesi olarak istenen yardımları halkımıza duyurduk. Gerek mahalle muhtarlıklarına gerekse Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Kent Konseyine, Sosyal Yaşam Evlerimize yardımlarını ulaştırabilirlerse bunları buradaki gönüllüler ve belediye çalışanlarımız ile birlikte kategorize ederek ihtiyaç bölgesine göndereceğiz. Çanakkale halkına da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“GÜN, DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”


Altın Yıllar Yaşam Merkezini ziyaret ederek çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye personelleri ve Kent Gönüllüleri ile bir araya gelerek çalışmaların durumuna ilişkin bilgi aldı. Yardım çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “Gönüllülerimiz burada kentlilerimizden gelen yardımları tasnif ederek koliliyorlar. Burada kategorize ettiğimiz yardımları Afad işbirliğiyle ihtiyaç sahibi bölgelere ulaştıracağız. Buraya tabi giysi, battaniye gibi oradaki insanları sıcak tutabilecek eşyalar geliyor. Dün de bu konu ile ilgili bir çağrıda bulunmuştuk ve kentlilerimiz de bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdiler. Gösterdikleri duyarlılık nedeni ile tüm kentlilerimize teşekkür ediyorum. Gün dayanışma günü. Kaybettiğimiz canlarımızın acısını yaşarken afet bölgesinde hayatta kalan vatandaşlarımızın yaralarını da tüm ülke olarak hep birlikte sarmaya çalışacağız. Tabi bu acıları unutmak kolay değil ama bir yerde de soğuk kanlılıkla nasıl birbirimize destek olabiliriz onun çabası içerisinde olmayız.” dedi.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım