+90 539 342 6363
 
   

  Perinçek’ten Korkutan Uyarı

Tarih : 08.02.2023  |  484 defa okundu..
“EN KISA ZAMANDA BÜTÜN GÜCÜMÜZÜ KULLANARAK ÇANAKKALE İÇİN DE TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR”



Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde önceki gün saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem 10 ilde hissedildi. Depremde çok sayıda bina yıkılırken yıkılan bina altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları başlatıldı. Türkiye’nin dört bir yanından UMKE ve AFAD ekipleri hem karadan hem de havadan depremde yıkım yaşayan İllere ulaşmaya çalıştı. Binaların yıkıldığı illere uluşan kurtarma ekipleri  enkaz altında olan vatandaşları kurtarma çalışmalarına hemen başladı. Saat 04.17 7.7 büyüklüğünde yaşanan deprem felaketinin ardından 7.5 büyüklüğünde yeni bir deprem ve yüzlerce artçı sarsıntı meydana geldi. Meydana gelen yıkıcı depremler ile açıklama yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden emekli Profesör  Doktor  Doğan Perinçek önceki paylaşımlarında depremi tahmin etti ve Çanakkale için çok ciddi uyarılarda bulundu.


SIRALAMADA EN TEHLİKELİ DEPREN ALANLARI VARDI, BİRİ GERÇEKLEŞTİ


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde önceki gün meydana gelen 7.7 ve 7.5 yıkıcı depremleri ile ilgili açıklamalar yapan Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden emekli Profesör  Doktor  Doğan Perinçek sosyal medya hesaplarından kısa süre önce depremlere ilgili yaptığı paylaşımına dikkat çekerek yaptığı son açıklamada  ‘’Gördüğüm bir şey oldu Bu deprem Doğu Anadolu Fayı'nda olmadı. Ölüdeniz Fayı ve Doğu Anadolu'nun buluşma alanında oldu. Şimdi 4 Şubat'ta bilindiği gibi bir uyarı yapmıştım. Ve bu uyarında bilimsel dayanaklara sadık kalarak Çanakkale'yi birinci sırada, Marmaray'ı ikinci sırada bugün olan deprem alanını ise üçüncü sırada göstermiştim. Yani bu sıralama en tehlikeli yerler olarak sıralanmıştı. Ve maalesef bugün Gaziantep, Maraş, Adıyaman civarında Çok olağanüstü bir deprem yaşadık. Yani böyle bir deprem Türkiye tarihinde belki de yok. Yani çok Hatay'dan Elazığ'a kadar bir alanda çok sayıda deprem oluyor. Bu deprem olan fayların bir bölümü  Doğu Anadolu Fayına bağlı. Bir bölümü ise güneyden Suriye'den gelen Hatay üzerinden, Maraş'a doğru uzanan Ölüdeniz Fayı üzerinde Gerçekleşiyor. Yani basında bazı arkadaşlarımız ölü, Doğu Anadolu fayından bahsediyorlar. Bu kesinlikle yanlış. bu iki fayın birleştiği noktada oluşuyor bir depremler ve biz bu alanı 1987 ve 1990’da çok detaylı çalıştık. Buradaki fayları. Of fayları dikkate alarak ben uyarılarımı yapıyorum zaten. Yani hem de bu alan için.


ÇANAKKALE İÇİN SÜREKLİ UYARI YAPIYORUM


Perinçek, son günlerde Çanakkale içinde çok ciddi uyarılar yaptığının altını çizerek “Tabii bu arada bilindiği gibi Çanakkale için son bir haftadır sürekli uyarı yapıyorum. Bugün Gönen'de dört nokta bir ve Marmara Denizi'nde üç nokta altılık bir deprem daha oldu. Bunlar benim en çok çekindiğim alanda ve Marmara'daki gerilim Çanakkale'ye doğru yöneliyor. Yani Biga'ya doğru, Çan'a doğru, Bayramiç'e doğru yöneliyor. Dolayısıyla ben buradan tekrar Çanak Halkımıza ve yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum. Çok kritik bir noktadayız Çanakkale olarak. Ellerinden ne geliyorsa yapsınlar. Deprem olduktan sonra yapmanın bir esprisi yok. Yani şimdi bazı ekipler gidecekler tabii ki her taraftan ekiplerin bu Gaziantep Adıyaman alanına gitmesi lazım. Fakat kesinlikle ve kesinlikle bizim en kısa zamanda bütün gücümüzü kullanarak Çanakkale için de tedbir almamız gerekiyor. Ben tekrar geçmiş olsun diyorum halkımıza. ’’





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım