+90 539 342 6363
 
   

  PERİNÇEK: “ASRIN DEĞİL SON 1000 YILIN FELAKETİ”

Tarih : 11.02.2023  |  540 defa okundu..
Yaptığı deprem açıklamaları ile bilinen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden emekli Profesör Doktor Doğan Perinçek sosyal medya hesabında Cumhuriyet Dönemi’nin en büyük Deprem felaketi “ başlığı ile paylaştığı yazısında çok geniş deprem bölgesindeki en büyük tehlike’nin Atatürk Barajı yakınlarındaki Bozova fayı olduğunu söyledi. Perinçek’in bu açıklaması Bozova fayı harekete geçerse Atatürk barajına etkisi ne olur sorusunu da beraberinde getirdi.



GEÇMİŞTE YAPTIKLARIMIZIN IŞIĞINDA BU GÜN OLANLARI YORUMLUYORUZ


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden emekli Profesör Doktor Doğan Perinçek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçmişte yaptıklarımızın ışığında bu gün olanları yorumluyoruz. Perinçek paylaşımında “Sayfamda yaptığım yorumlar sadece son 3 günde yaşadığımız depremlerle ilgili son uçları kapsamıyor. Bölgeyi yıllarca önce uzun bir süre çalıştık. Bulgularımızı önceki çalışmalarla birleştirdik ve 1987 ve 1990 yıllarında çalışmalarımızın sonuçlarını yurt içinde ve dışında yayınladık. İlk verdiğim harita söz konusu çalışmanın sadece bir kısmını kapsıyor. Özetle geçmişte yaptıklarımızın ışığında bu gün olanları yorumluyoruz.” ifadelerine yer verdi.


DÜN SABAH İTİBARIYLA DEPREMDE SON DURUMU PAYLAŞTI


Artçıların büyüklükleri düştüyse de halen 4.5 ile 5.5 arasında artçılar oluyor. Bu aralıkta 8olan 8 artçı saydım. Bundan sonra 5-6 büyüklükte artçılar olabilir, dikkatli olmak lazım. Hasarlı binalar kesinlikle girilmesin. Artçılar en az 3 sene sürecek. Önümüzdeki 2-3 ay 5-6 büyüklüklerde artçı olma olasılığı var. Depremler ve odaklarının dizilimi 640km uzunluktaki bir alanda etkin oldu artçılar bu alanda devam edecek. 640 km uzunluktaki bir alanda etkili olan ve 10 kentimizi yıkan bu deprem fırtınası asrın değil son 1000 yılın felaketi. Cumhuriyet döneminde yaşadığımız en büyük felaket. Hatırlatırım Bolu-Adapazarı-İzmit Yalova hattında olan deprem odaklarının dizildiği uzunluk sadece 250 Km idi. Bu ise 640 Km. Bölgeye komşu faylar tetiklenmeye devam ediyor. Darende yönünde ve Feke dolayındaki faylar son 24 saat içinde tetiklendi. Lice (haritanın sağ kenarında) dolayındaki faylar 2 gün önce  tetiklenmişti, orada da depremler devam ediyor. En büyük endişem Atatürk Barajı yakınındaki  Bozova Fayı'nın tetiklenmesi. Bu fay yakınında bugün, dün ve evvelsi gün depremler oldu.





İletişim Bilgileri


İsmet Paşa Mahallesi İnönü Caddesi
157/1 - 17010 - Merkez / Çanakkale

Bir Sorunuz mu Var
info@canakkaleburda.com

Remzi CAN


+90 286 210 0101
+90 539 342 6363

İlçe Haberleri


  Merkez
  Biga
  Can
  Eceabat
  Ezine
  Lapseki
  Yenice
  Ayvacik

Haber Kategorileri


  Magazin
  Guncel
  Siyaset
  Ekonomi
  Spor
  Cevre
  Saglik
  Emlak
CopyRight by 2021 Çanakkale Burda, tüm hakları saklıdır.
Çanakkale Web Tasarım