Hüsniye PEKTAŞ
-
husniyepektas@hotmail.com
03.12.2023
-
476 defa okundu..
Doğanın Gerçek Yüzü..
Prof .Dr.Doğan Perinçek'in "Evrim ( Doğanın Gerçek Yüzü) söyleşisi, yitirdiğimiz değerli bilim insanı YKKED Çanakkale Şb Kurucu Başkanı Prof.Dr. Osman Demircan'a adanmıştı.YKKED Çanakkale Şb Başkanı Yüksel Özdemir kişiliğiyle, değerleriyle,katkılarıyla onu anlatan bir konuşma yaptı.
En gelişmiş zeka üreten sistem beyin ama aslında yaşam-doğa en gelişmiş bilgi işleyen sistemdir.
Başlangıçta basit bakteriler vardı.
Stromatolitler,Algler,Yosunlar
Stromatolit Nedir Soluduğumuz Oksijeni Borçlu Olduğumuz, İlk Çok Hücreli canlı.
Ekosistem, gezegen yüzeyi buzlarla kaplı, aşınarak,hayat veren besleyiciler dağlardan,su,nehirlere, okyanuslara aktı. Hepimizin atası algler oluştu. Her canlı evrim ile gelişti.
Dünya,Pangea kıtasıydı,250 milyon yıl önce volkanik aktivite, küresel felaketler sonucu fribolitler dahil canlıların yüzde doksanbeşini yok etti.
65 yıl önce Meksika 'ya çarpan göktaşı dünyadaki türleri yok etti.
Milyonlarca yıl önce dinozor türleri meteor,gama ışını patlaması yüzünden yok oldu.
Bilim insanları insan tüketimi için Mars gezegenine alg veya bakteri götürüp, mikroorganizmalar üretip oksijen üretecek.
Doğa kendini yaratacak bir yolu bulur.
İnsanlar maymundan evrilmemiştir.
Neandertal ya da Neandertal insanı, günümüzden yaklaşık 250 bin ila 40 bin yıl önce yaşamış insan türüdür. Güçlüdür,daha önce var olmuşlardır, Homo Sapiensler ile 100 000 yıl savaşlarında yok olmuşlardır.
Genel bakış İlk modern insan olan Homo sapiensler, evrim teorisine göre 200.000- 300.000 yıl önce ilk insansı (hominid) atalarından evrilmişlerdir. Yaklaşık 50.000 yıl önce dil yeteneği geliştirmişlerdir.Yenilikçi,yüksek üreme oranına sahip,yeme-içme diğer kaynakları toplamada ,oluşturmada hızlı gelismişlerdir.İlk modern insanlar yaklaşık 70.000-100.000 önce Afrika'yı terk etmeye başlamışlardır.
Permiyen-Triyas yok oluşu (P-Tr), (kimi zaman gayrî resmi olarak "Büyük Ölüm" veya "Büyük Yok Oluş" olarak da adlandırılır) 251,4 milyon yıl önce meydana gelen ve Paleozoyik ile Mezozoyik dönemlerin yanı sıra Permiyen ve Triyas jeolojik dönemleri arasındaki geçişi başlatan bir kitlesel yok oluştur.
Mutasyon-Adaptasyon-Geçiş
Dolayısı ile genleri değiştiren "mutasyon" gibi çeşitlilik mekanizmalarıdır, adaptasyon ise genleri değiştiren mutasyonlar gibi mekanizmalar sayesinde oluşan çeşitlilikte ortama uyumlu (adaptif) kalıtsal özelliklerin sıklığının artmasıdır yani genleri değiştirmez.
Geçiş.
Söyleşi için değerli Prof. Dr.Doğan Perinçek ve YKKED yönetimine teşekkür ederiz.